Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Stranu Slovenský Patriot povedie v eurovoľbách jej predseda Radačovský

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dvojkou na kandidátke bude Michal Radačovský, trojkou Miloš Stronček.

Bratislava 16. marca (TASR) - Stranu Slovenský Patriot povedie vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) jej predseda Miroslav Radačovský. Strana chce "obhajovať, brániť a presadzovať záujmy Slovenska v Európskej únii".

Strana sa podľa vlastných slov pri zostavovaní kandidátky zamerala na odbornosť, profesionálne a životné skúsenosti kandidátov. Dodala, že majú pozitívny vzťah k Slovensku a "všetkému, čo je na prospech Slovenska, nech už prichádza z ktorejkoľvek svetovej strany". V programových prioritách spomína strana zabránenie zrušeniu práva veta národným štátom v rámci EÚ, neakceptovanie kvót pri prerozdeľovaní nelegálnych migrantov či uplatňovanie suverénnej zahraničnej politiky a mierových diplomatických riešení konfliktov.

Dvojkou na kandidátke bude Michal Radačovský, trojkou Miloš Stronček. Nasledujú Zdenek Holešovský, Silvia Bombarová Zoričáková, Štefan Lovas, Marián Stráňavský, Helena Mezenská, Lucia Varšová, Martin Edery Lysina, Miroslav Mikuda, Miroslav Jäger, Ivan Slaný, Ondrej Vanečko a Gabriela Michaláková.