Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Pomôžte polícii nájsť Slavomíru, ktorá trpí schizofréniou

Polícia v Banskej Bystrici sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po 46-ročnej Banskobystričanke Slavomíre Oravcovej (na snímke). Nezvestná žena je rozhodnutím súdu zbavená spôsobilosti na právne úkony. Trpí schizofréniou a jej opatrovníkom je otec. Foto: TASR - KR PZ v Banskej Bystrici

Slavomíra Oravcová je vysoká 158 centimetrov, štíhlej postavy, má hnedé vlasy česané do vrkoča a hnedé oči.

Banská Bystrica 24. februára (TASR) – Polícia v Banskej Bystrici sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po 46-ročnej Banskobystričanke Slavomíre Oravcovej. Nezvestná žena je rozhodnutím súdu zbavená spôsobilosti na právne úkony. Trpí schizofréniou a jej opatrovníkom je otec. TASR o tom dnes informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

"Menovaná 23. februára, pravdepodobne v ranných hodinách, odišla z miesta bydliska na neznáme miesto. Podľa otca ráno medzi 7.00 a 8.00 h užila lieky, ktoré sú spojené s jej diagnózou. Odvtedy ju nikto nevidel. So sebou si vzala kartu poistenca a nezistenú finančnú hotovosť," priblížila Kováčiková. Nezvestnosť oznámil jej otec v ten istý deň vo večerných hodinách.

Slavomíra Oravcová je vysoká 158 centimetrov, štíhlej postavy, má hnedé vlasy česané do vrkoča a hnedé oči. Na sebe mala tmavomodrú bundu a biele tenisky. Jej chôdza je pomalá, počas nej nevystiera kolená, má kŕčovito zohnuté ruky v lakťoch.

"Žiadame občanov, aby akékoľvek informácie o nezvestnej žene, oznámili na najbližšom útvare Policajného zboru alebo na linku tiesňového volania č. 158," dodala hovorkyňa.