Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Budúcnosť európskej integrácie je jednou z tém Tatra Summit

Ilustračné foto. Foto: TASR/

Od svojho založenia sa GLOBSEC Tatra Summit vyprofiloval ako kľúčové miesto stretnutia pre stovky inšpiratívnych osobností, zástupcov vlád, akademikov či predstaviteľov Európskej únie.

Štrbské Pleso 27. októbra (TASR) – Súčasnými výzvami a odpoveďami na otázky týkajúce sa napr. aj budúcnosti európskej integrácie, sa zaoberá GLOBSEC Tatra Summit 2017, ktorý v piatok odštartoval na Štrbskom Plese. Okrem iného sa budú odborníci z celého sveta počas dvoch dní venovať úlohám strednej a východnej Európy pri formovaní budúcnosti Európskej únie (EÚ).

„GLOBSEC Tatra Summit je vedúcou stredoeurópskou konferenciou venovanou sociálnym, ekonomickým a politickým otázkam, formujúcim Európu. Cieľ summitu je jednoduchý, no ambiciózny – hľadať a nachádzať praktické a trvalé riešenia pre budúcnosť EÚ. Na podporu tohto cieľa sme pripravili niekoľko praktických zmien vo formáte rokovaní, ako je napríklad zavedenie tzv. focus groups,“ informoval Adam Dempsey z organizácie GLOBSEC. Jednou z tém je, či bude eurozóna slúžiť ako model pre „viac Európy“ a bude stále chrániť záujmy členov mimo nej, ale tiež, ako sa môže Európa stať silnejšou a konkurencieschopnejšou a zároveň - aká bude budúcnosť energetických trhov EÚ.





„Európa sa nachádza v kritickom momente svojho vývoja a histórie,” hovorí prezident organizácie GLOBSEC Róbert Vass. Dodáva, že je treba priniesť nový typ myslenia a nové inovatívne myšlienky, ktoré vzniknú mimo rokovacích stolov Bruselu, spoločne s partnermi zo strednej a východnej Európy. „GLOBSEC Tatra Summit 2017 je súčasťou tohto procesu,“ zdôraznil.

Od svojho založenia sa GLOBSEC Tatra Summit vyprofiloval ako kľúčové miesto stretnutia pre stovky inšpiratívnych osobností, zástupcov vlád, akademikov, predstaviteľov Európskej únie a súkromného sektora z celej Európy. Tento rok privíta takmer 200 účastníkov z 25 krajín. Organizátori sú presvedčení, že tohtoročný summit, ktorý slúži ako nástroj neformálnej diplomacie a platforma pre predstaviteľov rozhodovacích štruktúr, think thankov a zástupcov podnikateľského sektora, významne prispeje k zadefinovaniu súčasných výziev a navrhnutiu nových riešení pre Európu.