Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Strelec z Hurbanova môže skončiť v psychiatrickom ústave

Dráma v Hurbanove sa po vyše troch hodinách práve skončila. Policajti zadržali strelca, ktorý zastrelil troch ľudí a ďalších dvoch zranil. Foto: TASR/Milan Drozd

Vyšetrovatelia podľa policajného prezidenta znalcov ešte raz vypočujú.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Strelec z Hurbanova patrí do ústavu. Uvádza to dnešné vydanie denníka Sme v článku na titulnej strane. Vyšetrovatelia podľa policajného prezidenta znalcov ešte raz vypočujú. Zisteniam z ich posudku poriadne nerozumie ani polícia.

Keď v júni mestský policajt Milan Juhász v Hurbanove zastrelil troch členov rómskej rodiny a dvoch postrelil, hovorilo sa o tom, že mu hrozí trest 25 rokov až doživotie za mrežami. Po psychiatrickom posudku dvoch znalcov to už také jasné nie je. Z dokumentu, ktorý má denník SME k dispozícii, vyplýva, že Juhász môže skončiť v psychiatrickom ústave. Navrhujú to znalci, ktorí tým vraj chcú zabrániť „opakovaniu afektogénne podmieneného konania“. V ústave ho chcú sledovať a liečiť. Podľa lekárov Juhász trpí paranoickým vývinom osobnosti, ktorý je podľa nich predchodcom „trvalej poruchy s bludmi“.

Návrh na umiestnenie do ústavu by znamenal zastavenie trestného stíhania a vyhnutie sa väzeniu. Rozhodnúť by o tom musel prokurátor špeciálnej prokuratúry, ktorá prípad dozoruje, uvádza denník Sme.