Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Štrnásť strán nenaplnilo 150-člennú kandidátku

Na snímke zľava člen Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán delegovaný predsedom Najvyššieho súdu Slovenskej republiky Marián Giba, predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán delegovaný Ústavným súdom Slovenskej republiky Ladislav Orosz a riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na Ministerstve vnútra (MV) SR Eva Chmelová počas žrebovania čísiel politických subjektov so zaregistrovanou kandidátnou listinou pre septembrové predčasné parlamentné voľby, ktoré sa uskutočnilo na zasadnutí Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán v Bratislave v stredu 12. júla 2023. Foto: TASR Dano Veselský

Dve strany ponúkajú voličom 149 kandidátov, a to Modrí, Most-Híd a strana Aliancia. O jedného menej, teda 148 osobností má na kandidátke strana Spoločne občania Slovenska.

Bratislava 26. júla (TASR) - Nie všetky subjekty kandidujúce v predčasných parlamentných voľbách ponúkajú voličom plnú kandidátnu listinu. Dokopy 14 strán má na kandidátke menej než 150 ľudí. Vyplýva to z hlasovacích lístkov zverejnených na webe rezortu vnútra.

Dve strany ponúkajú voličom 149 kandidátov, a to Modrí, Most-Híd a strana Aliancia. O jedného menej, teda 148 osobností má na kandidátke strana Spoločne občania Slovenska.

Subjekty združené okolo Maďarského fóra ponúkajú 125 kandidátov a strana Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota 100.

Nasledujú Komunistická strana Slovenska (81), Princíp (70), Pirátska strana - Slovensko (60), MySlovensko (49), Slovenské hnutie obrody (45), Vlastenecký blok (41), Spravodlivosť (27).

Pod dvadsať kandidátov majú dve strany. Karma ponúka voličom 17 osobností. Najmenej kandidátov má SDKÚ-DS, a to 11.