Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Lehela H., hrobára sátorovcov, odsúdili na doživotie

Na snímke obžalovaný Lehel H. Foto: TASR Martin Baumann

Lehel H. čelil obžalobe pre päť vrážd, tiež pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny sátorovcov aj pre krádež 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky.

Bratislava 23. februára (TASR) - Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) odsúdil v piatok Lehela H., označovaného za "hrobára" zločineckej skupiny dunajskostredského gangu sátorovcov, na doživotný úhrnný trest odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Bohdan Čeľovský považuje trest za primeraný, vzhľadom na charakter skutku, dlhodobosť a hodnotenie osoby Lehela H. Obhajca Lehela H. Peter Schmidl sa voči rozsudku odvolal. Tvrdí, že podľa neho má aj prokurátor pochybnosti o správnosti rozsudku z hľadiska celku, keďže sa k nemu nevyjadril a ponechal si lehotu.

Lehel H. čelil obžalobe pre päť vrážd, tiež pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny sátorovcov aj pre krádež 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Na pojednávaniach v minulosti tvrdil, že bol nezákonne obvinený a nikoho nezavraždil. ŠTS pôvodne odsúdil Lehela H. na doživotie. Najvyšší súd SR tento verdikt zrušil a prípad vrátil prvostupňovému súdu na nové prejednanie a rozhodnutie.