Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

ŠTS prerušil proces s Norbertom B. krátko po začiatku pojednávania

Na snímke zľava svedkovia Peter Petrov alias Tiger, Bernard Slobodník a Štefan Žiga počas pojednávania s Norbertom B. v kauze podplácania na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku 12. februára 2024. Foto: TASR Jaroslav Novák

Obžalovaný sa na začiatok procesu v pondelok nedostavil z dôvodu práceneschopnosti a chce byť prítomný pri výsluchu svedkov a dokazovaní.

Pezinok 12. februára (TASR) - Samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku prerušila proces v korupčnom prípade Norberta B. Hlavné pojednávanie bude pokračovať v pondelok 19. februára.

Obžalovaný sa na začiatok procesu v pondelok nedostavil z dôvodu práceneschopnosti a chce byť prítomný pri výsluchu svedkov a dokazovaní.

Obhajca obžalovaného Marek Para potvrdil, že Norbert B. sa chce zúčastniť na najbližšom hlavnom pojednávaní. Tiež informoval, že s klientom podal trestné oznámenie na dozorujúceho prokurátora Petra Mikuláša. Orgány činné v trestnom konaní podľa nich účelovo rozdelili skutok svedka, v tomto prípade Bernarda S., na dva prečiny, aby mohol dostať podmienečný trest.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry bližšie okolnosti k trestnému oznámeniu nepoznal. V prípade ho podľa jeho slov zatiaľ nevypočuli.

Norbert B., ktorý figuruje aj v kauze Dobytkár, je obžalovaný z prečinu podplácania, vinu odmieta. Úplatok mal poskytnúť vo výške 50.000 eur. Ten mal súvisieť s pomocou v konkrétnej trestnej veci v prospech inej osoby.