Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Student Agency zvažuje, či vypraví autobusy smerujúce cez Brusel

Autobus Student Agency. Ilustračná foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Z Londýna do Bruselu a Prahy odchádza autobus SA o 11.00 h londýnskeho času, v opačnom smere odchádza autobus o 17.30 h.

Bratislava 22. marca (TASR) - Autobusový dopravca Student Agency(SA), ktorý prevádzkuje denné spojenie na trase Praha - Brusel - Londýn rieši, či linky na tejto trase dnes vôbec vypraví. Ako zdôraznil hovorca dopravcu Aleš Ondrůj, prioritou je bezpečnosť cestujúcich.

"Z Londýna do Bruselu a Prahy odchádza autobus SA o 11.00 h londýnskeho času, v opačnom smere odchádza autobus o 17.30 h," spresnil hovorca.

Cestujúcich bude spoločnosť o ďalšom postupe informovať. "Ak by došlo k zmene trasy, poskytneme im potrebnú asistenciu," uviedol hovorca.

Dnes krátko pred 08.00 h SEČ otriasli bruselským letiskom Zaventem explózie. Podľa komuniké belgickej vlády išlo o teroristický čin vo forme samovražedného atentátu.

Belgická vláda v reakcii po udalostiach na letisku zvýšila stupeň ohrozenia teroristickými útokmi na najvyšší, teda štvrtý.

V priebehu predpoludnia výbuchy otriasli aj stanicami metra Maelbeek a Schuman v centre belgickej metropoly.

O obetiach na životoch v metre nie sú žiadne informácie. Z letiska hlási polícia zatiaľ najmenej jednu obeť, ale podľa médií ich je údajne až 17.