Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Študenti dostanú rady, ako sa zamestnať vo finančnom sektore

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na panelovej diskusii, ktorú organizuje občianske združenie Manageria, sa v pondelok 6. mája predstavia pred študentmi piati mladí zástupcovia veľkých finančných spoločností na Slovensku.

Bratislava 5. mája (TASR) – Študentom, ktorí majú záujem pracovať v oblasti financií, budú o možnostiach a podmienkach kariéry vo finančnom sektore radiť tí, ktorí majú už prvé skúsenosti za sebou. Na panelovej diskusii, ktorú organizuje občianske združenie Manageria, sa v pondelok 6. mája predstavia pred študentmi piati mladí zástupcovia veľkých finančných spoločností na Slovensku.

Panelová diskusia sa uskutoční o 18.30 h na Fakulte managementu (FM) Univerzity Komenského (UK). "Naším zámerom je ukázať, čo študentov pri kariére v danej oblasti financií čaká hneď po škole, poskytnúť rady, na základe ktorých by sa mohli rozhodnúť, na ktorú oblasť sa zamerať a ako sa vôbec dostať k pracovným ponukám v tomto sektore," uviedol Sergej Danilov z OZ Manageria. "Práve preto sme vybrali diskutérov, ktorí majú ešte v čerstvej pamäti, čím si prešli pri hľadaní práce vo financiách." Dodal, že medzi tými, ktorí sa so študentmi podelia o svoje skúsenosti, budú ľudia pracujúci v oblasti private banking, M&A, audit, corporate finance a banking.

Jedným z účastníkov panelovej diskusie bude Karol Balco, ktorý pracuje v nadnárodnej spoločnosti zaoberajúcej sa fúziami a akvizíciami. Balcovou ambíciou je oboznámiť študentov s tým, čo môžu po škole robiť v rámci finančných kariérnych ciest, aké prístupy sú pri získavaní práce správne a aké očakávania zasa potenciálnych zamestnávateľov môžu odradiť. "Vo všeobecnosti môžeme študentom odporúčať, aby svoje šance uplatniť sa na pracovnom trhu zvýšili tým, že budú čo najviac rozvíjať svoje zručnosti a vedomosti aj nad rámec školského vyučovania, či už prostredníctvom kurzov, alebo rôznych projektových súťaží," uviedol Balco.