Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Štyri strany si delia ministerstvá, pomer by mal byť 7:3:2:1

Na snímke sprava predseda strany Smer-SD a premiér SR Robert Fico, predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko, predseda strany #Sieť Radoslav Procházka a predseda strany Most-Híd Béla Bugár odchádzajú po brífingu na ďalšie rokovanie trojčlenných delegácii strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť na Úrade vlády SR v Bratislave 15. marca 2016. Foto: TASR - Martin Baumann

Delegácie prišli na úrad vlády po 12. hodine.

Bratislava 16. marca (TASR) - Štvoricu strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť dnes čaká definitívne rozhodnutie o rozdelení ministerstiev. Podľa informácií TASR by mal počet ministerstiev vo vláde vyjadrovať pomer 7:3:2:1.

Najsilnejšia strana Smer-SD by mala mať pod gesciou ministerstvá vnútra, financií, zahraničných vecí, zdravotníctva, kultúry a práce. SNS má nominovať ministrov pôdohospodárstva a školstva. Otázne je ešte rozdelenie rezortov obrany a hospodárstva medzi Smerom-SD a SNS.

Most-Híd nominuje ministrov spravodlivosti a životného prostredia a #Sieť ministra dopravy. Národniarom z SNS by mala tiež patriť funkcia predsedu NR SR.

Delegácie prišli na úrad vlády po 12. hodine, s novinármi hovoriť nechceli. Líder Mosta-Híd Béla Bugár sa odmietol vyjadriť k údajnej požiadavke pravice, aby Robert Fico (Smer-SD) nebol premiérom a Robert Kaliňák (Smer-SD) ministrom vnútra.

 StranySmer-SDSNSMost-Híd#Sieť
 ministerstvo vnútraministerstvo pôdohospodárstvaministerstvo spravodlivostiministerstvo dopravy
 ministerstvo financiíministerstvo školstvaministerstvo životného prostredia
ministerstvo zahraničných vecí
ministerstvo zdravotníctva
ministerstvo kultúry
ministerstvo práce
otázne:ministerstvo obranyministerstvo obrany
ministerstvo hospodárstvaministerstvo hospodárstva