Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Spis v trestnej veci Jána S. predložia pôvodnému sudcovi

Ján Slota, archívne foto Foto: TASR

Ján S. za to, že ignoroval výzvy policajtov na zastavenie auta a odmietol sa podrobiť testu na prítomnosť alkoholu v krvi, dostal peňažný trest 5000 eur a zákaz šoférovania na 16 mesiacov.

Čadca 17. októbra (TASR) – Žilinský Krajský súd pri rozhodovaní o námietke zaujatosti nevylúčil na svojom neverejnom zasadnutí v stredu 16. októbra zákonného sudcu Okresného súdu v Čadci z prejednávania a rozhodovania v trestnej veci obvineného Jána S. Príslušný spis predložia pôvodnému sudcovi na ďalšie konanie.

Hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Anna Dudová Záborská pre TASR spresnila, že dvaja trestní sudcovia vzniesli námietku zaujatosti voči právnej zástupkyni obvineného, ktorá ich zastupuje v súkromných občianskoprávnych sporoch. "Keďže zákonný sudca nebol vylúčený, o námietke druhého sudcu sa nerozhodovalo," vysvetlila.

Bývalý predseda SNS a poslanec NR SR Ján S. za to, že 9. mája tohto roku ignoroval v Čadci výzvy policajnej hliadky na zastavenie motorového vozidla a po zadržaní sa odmietol podrobiť testu na prítomnosť alkoholu v krvi, dostal peňažný trest 5000 eur a zákaz šoférovania na 16 mesiacov. Proti tomuto trestnému rozkazu podala odpor prokurátorka Okresnej prokuratúry v Čadci.