Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Okresný súd potvrdil pôvodný trest pre bývalého predsedu SNS Jána S.

Ján Slota, archívne foto Foto: TASR

Rozsudok nie je právoplatný.

Čadca 26. novembra (TASR) – Okresný súd (OS) v Čadci dnes na hlavnom pojednávaní uznal bývalého predsedu Slovenskej národnej strany (SNS) Jána S. za vinného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Potvrdil pôvodný trest, v ktorom mu trestným rozkazom vymeral peňažný trest 5000 eur, v prípade nezaplatenia náhradný trest 3 mesiace a zákaz šoférovania na 16 mesiacov. Rozsudok nie je právoplatný.

Podľa samosudcu okresného súdu nedošlo na hlavnom pojednávaní, ktoré sa konalo v neprítomnosti obžalovaného, k zmene skutkového stavu a dôkazovej situácie. Preto nebol dôvod pre iné rozhodnutie súdu. Okresná prokurátorka žiadala pre obžalovaného Jána S. peňažný trest 5000 eur, náhradný trest 3 mesiace a zákaz šoférovania na 24 mesiacov. Prokuratúra aj obhajoba sa môžu proti rozsudku odvolať do 15 dní.

Bývalý predseda SNS a poslanec Národnej rady (NR) SR Ján S. dostal trest za to, že 9. mája tohto roku ignoroval v Čadci výzvy policajnej hliadky na zastavenie motorového vozidla a po zadržaní sa odmietol podrobiť testu na prítomnosť alkoholu v krvi.