Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Súd tretí raz rozhodne, či je Mikuláš Č. vinný v kauze vraždy I.Oláha

Mikuláš Č. na archívnej snímke Foto: TASR - Martin Baumann

Okresný súd ho spod obžaloby už dva razy oslobodil, keďže sa nepodarilo preukázať, že skutok spáchal tak, ako tvrdí obžaloba.

Banská Bystrica 26. novembra (TASR) – Okresný súd (OS) v Banskej Bystrici sa bude musieť už po tretí raz vrátiť k prípadu vraždy Imricha Oláha, ku ktorej došlo pred 18 rokmi a z ktorej bol obžalovaný Mikuláš Č. Ten si v súčasnosti odpykáva doživotný trest vo väzení s najprísnejším stupňom stráženia v Ilave.

OS ho spod obžaloby už dva razy oslobodil, keďže sa nepodarilo preukázať, že skutok spáchal tak, ako tvrdí obžaloba. Naposledy to bolo v marci tohto roka. Odvolací súd v Banskej Bystrici však dnes vyhovel prokurátorovi, ktorý sa voči marcovému oslobodzujúcemu rozsudku odvolal a kauzu vrátil opäť prvostupňovému OS na ďalšie konanie. TASR to potvrdil Krajský súd v Banskej Bystrici.

Podľa obžaloby mal Mikuláš Č. spolu s komplicmi zavraždiť Oláha v roku 1997 v kancelárii svojej niekdajšej firmy Renox v Banskej Bystrici, a to obzvlášť surovým spôsobom. Uškrtili ho káblom od počítača. Motívom vraždy mala byť obava, že Oláh chystá likvidáciu Mikuláša Č. Kostrové pozostatky obete polícia objavila až v októbri 2005 pri Hrochoti v okrese Banská Bystrica.

Keby aj obžalovaného súd uznal za vinného, trest by už nedostal vzhľadom na to, že si odpykáva doživotie.