Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Súd: OĽANO sa musí zdržať šírenia nepravdivých informácií o Haščákovi

Na snímke poslanec NRSR Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR - Martin Baumann

Súd podľa advokátskej kancelárie konštatuje, že Matovičove videá a príspevky o Haščákovi neobsahujú prípustnú a vecnú kritiku, ale osobné slovné útoky, ktoré nesledujú žiadny legitímny cieľ.

Bratislava 14. júla (TASR) - Hnutie OĽANO a priatelia, ako aj jeho predseda Igor Matovič sa musia zdržať zverejňovania a šírenia nepravdivých, urážlivých a hanlivých výrokov o finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi. O neodkladnom opatrení, ktoré nariadil Okresný súd Trnava, informovala advokátska kancelária zastupujúca Haščáka.

"Súd zároveň Igorovi Matovičovi a jeho hnutiu nariadil vymazať zo svojich profilov na sociálnych sieťach desiatky príspevkov a videí, ktoré takéto difamačné výroky obsahujú," priblížila advokátska kancelária Relevans. Súd podľa nej vo svojom rozhodnutí konštatuje, že Matovičove videá a príspevky o Haščákovi neobsahujú prípustnú a vecnú kritiku, ale osobné slovné útoky, ktoré nesledujú žiadny legitímny cieľ.

"Neodkladné opatrenie však nie je vhodným inštitútom na domáhanie sa všetkých nárokov, ktoré Jaroslavovi Haščákovi v súvislosti s konaním Igora Matoviča vznikli. Preto pristúpime k podaniu civilnej žaloby, ktorou tieto nároky v mene nášho klienta uplatníme," uviedol partner advokátskej kancelárie Alexander Kadela s tým, že žalobu momentálne finalizujú.