Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Súd zobral Juraja H. obvineného zo zabitia Filipínca do väzby

Na snímke obžalovaný Juraj H. prichádza na Okresný súd Bratislava I ohľadom návrhu na vzatie do väzby 4. júna 2018 v Bratislave. Juraj H. napadol v centre Bratislavy Filipínčana, ktorý vo štvrtok (31.5.) popoludní v ružinovskej nemocnici podľahol zraneniam. Foto: TASR - Pavol Zachar

Rozhodnutie nižšieho bratislavského súdu je právoplatné. Obvinený viac razy pred zástupcami médií svoj čin oľutoval.

Bratislava 4. júna (TASR) - Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I zobral v pondelok Juraja H. obvineného zo zabitia Filipínca do väzby.

Súd rozhodoval o väzbe takmer hodinu. "Okresný súd Bratislava I vzal do väzby obvineného J. H. z dôvodov tzv. preventívnej väzby. To je z dôvodnej obavy, že by pokračoval v trestnej činnosti," vysvetlil v pondelok pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Rozhodnutie nižšieho bratislavského súdu je právoplatné. Obvinený viac razy pred zástupcami médií svoj čin oľutoval.

Na snímke obžalovaný Juraj H. prichádza na Okresný súd Bratislava I ohľadom návrhu na vzatie do väzby 4. júna 2018 v Bratislave. Juraj H. napadol v centre Bratislavy Filipínčana, ktorý vo štvrtok (31.5.) popoludní v ružinovskej nemocnici podľahol zraneniam.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Dvadsaťosemročný Juraj H. z okresu Dunajská Streda mal v sobotu 26. mája nadránom napadnúť na Obchodnej ulici v Bratislave Filipínca, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien. Filipínec následkom zranení podľahol vo štvrtok 31. mája v nemocnici v Bratislave-Ružinove.

Polícii sa podarilo krátko po incidente zadržať a obviniť útočníka Juraja H. Prokurátor okresnej prokuratúry však nevidel v tomto prípade dôvod na väzbu a muža prepustil na slobodu. Polícia v sobotu (2.6.) informovala, že Juraj H. je opäť zadržaný. Obvinený je zároveň zo zabitia.