Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Sudca neposlal do väzby dvoch zadržaných mužov v kauze s liekmi

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Proti rozhodnutiu súdu podal prokurátor sťažnosť.

Prešov 1. apríla (TASR) – Okresný súd v Prešove v nedeľu popoludní zamietol návrh prokurátora na väzbu dvoch zadržaných mužov z okresu Vranov nad Topľou, ktorí sú obvinení zo zločinu nedovoleného zaobchádzania s liekmi, liečivami a zdravotníckymi pomôckami. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa prešovských súdov Ivana Petrufová, sudca prijal písomný sľub obvinených a prepustil ich zo zadržania na slobodu.

Zároveň im uložil dohľad probačného a mediačného úradníka a uložil im zákaz vycestovať do zahraničia a povinnosť oznámiť každú zmenu ich pobytu.

Proti rozhodnutiu súdu podal prokurátor sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Prešove 9. apríla.

Prípad súvisí s raziou policajtov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorí uskutočnili v posledných dňoch sériu domových prehliadok v okresoch Vranov nad Topľou, Stropkov, Kežmarok a Pezinok. Išlo o predaj rôznych nedovolených liekov, hlavne na podporu erekcie. Hodnota zadržaných liekov by mohla podľa polície na nelegálnom internetovom trhu dosiahnuť viac ako milión eur. NAKA pri spomínanej akcii spolupracovala s francúzskou políciou, ktorá vyšetruje prípad zadržaných liekov na parížskom letisku.

Trestné stíhanie oboch obvinených pokračuje. V prípade uznania viny im hrozí väzenie tri až osem rokov.