Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Prešovský primár hematológie je vo väzbe, mal brať úplatky

Ilustračné foto Foto: TASR

Primár mal brať úplatky od onkologických pacientov a ich príbuzných. Za to im mal zabezpečovať nadštandardnú zdravotnú starostlivosť, nové inovatívne spôsoby liečby.

Banská Bystrica 13. júla (TASR) - Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici rozhodol dnes o vzatí do väzby primára prešovskej hematológie S. P., obvineného zo zločinu prijímania úplatku. Dôvodom väzby je obava z pokračovania v trestnej činnosti. Pre TASR to uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Podľa portálu tvnoviny.sk lekára mali v utorok 11. júla priamo z pracoviska vo fakultnej nemocnici odviesť protikorupční policajti NAKA.

Primár mal brať úplatky od onkologických pacientov a ich príbuzných. Za to im mal zabezpečovať nadštandardnú zdravotnú starostlivosť, nové inovatívne spôsoby liečby.

Podľa Kudjákovej obvinený podal proti rozhodnutiu sudcu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

"O uvedenej udalosti (o tom, že zamestnanca odviedli kukláči) nie sme oficiálne informovaní," píše sa v stanovisku Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove, ktorú TASR zaslala jej hovorkyňa Renáta Cenková.

"Doteraz nás nekontaktoval ani vyšetrovateľ, ani Policajný zbor SR, ani dotknutá osoba. Informácie máme len od iných zamestnancov, ktorí boli v čase udalosti prítomní na pracovisku. Snažíme sa daného zamestnanca vyzvať, aby ospravedlnil svoju neprítomnosť na pracovisku. Postupujeme štandardne v zmysle platnej legislatívy," uviedla prešovská fakultná nemocnica.