Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Sudcu Stanislava D., ktorý mal pochybiť, rieši predsedníčka súdu

Ilustračné foto Foto: TASR

Podľa týždenníka Plus 7 dní sudca Stanislav D. nepochybil po prvý raz. Jeho vinou sa mal dostať na slobodu aj Karol Mello či Martin R., považovaný za šéfa autíčkarskeho gangu.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Prípadom sudcu Okresného súdu Bratislava I Stanislavom D., ktorý mal pochybiť v kauze Holanďana Gerrita Jana K., ktorý mal podľa obžaloby minulý rok v centre Bratislavy zavraždiť 25-ročnú Simonu, sa zaoberá predsedníčka tohto súdu Eva Fulcová.

Obžalovaný sa dostal na slobodu z väzby pre možné pochybenie sudcu Stanislava D., nakoľko ten už nestihol na Krajský súd v Bratislave predložiť sťažnosť Gerrita Jana K. proti predĺženiu väzby, o ktorej sám rozhodol.

"Predsedníčka Okresného súdu Bratislava I po doručení predmetného trestného spisu vykonáva jeho previerku najmä s dôrazom na obsah rozhodnutia odvolacieho Krajského súdu v Bratislave, ktorý konštatoval procesné pochybenie súdu 1. stupňa. So závermi tejto previerky a o ďalšom postupe v zmysle ustanovení zákona č. 385/2000 Zbierky zákona o sudcoch a prísediacich bude predsedníčka súdu informovať po skončení tejto previerky a jej vyhodnotení," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Podľa týždenníka Plus 7 dní sudca nepochybil po prvý raz. Jeho vinou sa mal dostať na slobodu aj Karol Mello či Martin R., považovaný za šéfa autíčkarskeho gangu.

Holanďan Gerrit Jan K. sa dostavil 5. novembra na pojednávanie Okresného súdu Bratislava I. Obžalovaný vyhlásil, že je nevinný. „Využívam svoje právo nevypovedať a vypovedať nebudem,“ uviedol vtedy Gerrit.