Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Súdna rada: Návrh rozpočtu nereflektuje na požiadavky súdnictva

Na archívnej snímke tabuľa na budove s nápisom, v ktorej sídli Súdna rada SR na Hlavnom námestí v Bratislave. Foto: TASR Jaroslav Novák

Návrh rozpočtu súdnictva na roky 2024 až 2026 nereflektuje na finančné požiadavky súdnictva, potrebné na riadne fungovanie súdov a na zabezpečenie ľudských zdrojov v súdnictve.

Bratislava 17. januára (TASR) - Návrh rozpočtu súdnictva na roky 2024 až 2026 nereflektuje na finančné požiadavky súdnictva, potrebné na riadne fungovanie súdov a na zabezpečenie ľudských zdrojov v súdnictve. Poukázala na to Súdna rada na svojom prvom tohtoročnom zasadnutí.

"Situácia na Najvyššom súde SR tiež primela Súdnu radu opätovne požiadať o zahrnutie do limitov výdavkov náklady na zaobstaranie primeranej a vhodnej budovy pre Najvyšší súd SR do skončenia rekonštrukcie budovy Najvyššieho súdu," doplnila Súdna rada.

Zároveň schválila všetkých deväť kandidátov na funkciu sudcu, ktorých predloží na vymenovanie prezidentke SR. Tiež vymenovala troch kandidátov za členov Rady Justičnej akadémie SR.