Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Slovensko

Súdne pojednávanie s gangom Volodymyra Y. je zrušené

Volodymyr Y., považovaný za bossa ukrajinsko-slovenského gangu Foto: TASR/Pavel Neubauer

Volodymyr Y. je vo väzbe už desať rokov, jeho komplicov už prepustili na slobodu.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Pojednávanie v prípade piatich vrážd, z ktorých je obžalovaná skupina mužov okolo Volodymyra Y., je odročené.

Pokračovať malo dnes na Krajskom súde v Bratislave, dôvodom zrušenia pojednávania je hospitalizácia jedného z obžalovaných. Nový termín podľa bol podľa hovorcu súdu Pavla Adamčiaka vytýčený na 3. a 4. decembra.

Volodymyr Y., Vasil P., Eduard V. a Mykola Sh. sú obžalovaní z vraždy štyroch svojich komplicov a o život mali pripraviť aj istého muža v Bratislave. Vo februári 2009 boli za to odsúdení na doživotie, Najvyšší súd SR však verdikt zrušil a krajský súd sa musí prípadom zaoberať znovu.

Volodymyr Y. je vo väzbe už desať rokov, jeho komplicov už prepustili na slobodu. Ukrajinec čelil obvineniam vo viacerých prípadoch, zatiaľ bol odsúdený iba za zorganizovanie vývozu kradnutých áut do zahraničia na štyri roky. Trest si už odsedel. V inej kauze, v ktorej čelil obvineniu z dvoch vrážd, bol oslobodený. V súčasnosti sedí vo väzbe pre obvinenie v ďalšom prípade vraždy. Podľa polície založil Volodymyr Y. zločineckú skupinu v roku 1999 a riadil ju až do roku 2003. Gang vraj pôsobil na Slovensku, v Českej republike, Maďarsku, Rumunsku, Ukrajine a Bielorusku. Okrem iného mal obchodovať s kradnutými autami.