Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

V korupčnej kauze policajného dôstojníka dnes Najvyšší súd nerozhodol

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Kapitán Pavol P. požadoval podľa obžaloby úplatok vo výške 1000 eur.

Bratislava 25. októbra (TASR) - V korupčnej kauze bratislavského policajného dôstojníka Pavla P., ktorého prvostupňový súd odsúdil pred dvoma rokmi na päťročné väzenie, dnes Najvyšší súd SR (NS SR) nerozhodol.

"Dnešné vyhlásenie rozhodnutia vo veci kapitána Mgr. Pavla P. bolo zrušené, pretože vo veci bolo vytýčené neverejné zasadnutie, ktoré bolo zmenené na verejné zasadnutie, ktoré sa bude konať 15. novembra," uviedol pre TASR Boris Urbančík, štátny radca a hovorca NS SR.

Obžalovaný Pavol P. sa mal dopustiť trestného činu v marci 2010 v objekte Okresného riaditeľstva Policajného zboru SR Bratislava I v súvislosti s jemu pridelenou vecou. Prvostupňový súd - Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) ho odsúdil v septembri 2014 na päť rokov odňatia slobody. Kapitán požadoval podľa obžaloby úplatok vo výške 1000 eur.

"V súvislosti s obstarávaním veci všeobecného záujmu priamo pre seba žiadal a prijal úplatok a tento čin spáchal ako verejný činiteľ, súčasne ako verejný činiteľ v úmysle zadovážiť sebe a inému neoprávnený prospech vykonával svoju právomoc spôsobom odporujúcim zákonu a súčasne v trestnom konaní falšoval dôkaz, čím spáchal zločin prijímania úplatku, prečin zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločin marenia spravodlivosti," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

ŠTS obžalovaného prvotne odsúdil na výkon trestu odňatia slobody v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Súd obžalovanému zároveň uložil peňažný trest vo výške 1500 eur. Verdikt ŠTS nie je právoplatný, preto musí o ňom rozhodovať NS SR.