Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Plánované pojednávanie s expolicajtom Ľubošom T. vo štvrtok zrušili

Na archívnej snímke obžalovaný expolicajt Ľuboš T. Foto: TASR - Jakub Kotian

Ľuboša T. obvinili v roku 2014 po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke.

Bratislava 7. decembra (TASR) – Okresný súd (OS) Bratislava V zrušil termín hlavného pojednávania v prípade obžalovaného expolicajta Ľuboša T., ktoré bolo pôvodne naplánované na štvrtok. Pre TASR to uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

„Obžalovaný doručil Okresnému súdu Bratislava V ospravedlnenie neúčasti na pojednávaní dňa 07. 12. 2017 z rodinných dôvodov. Súd ho akceptoval, preto zrušil termín hlavného pojednávania dňa 07. 12. 2017. Nový termín bude vytýčený po dohode s procesnými stranami z dôvodu vylúčenia kolízií pojednávaní,“ povedal Adamčiak pre TASR.

Ľuboša T. obvinili v roku 2014 po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke z októbra 2014, počas ktorej sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom.

Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajta v máji 2015 pre trestný čin obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Pri týchto trestných činoch stanovuje trestný zákon trest odňatia slobody na tri až osem rokov pri obmedzovaní osobnej slobody a dva až päť rokov v prípade zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Vtedajšieho príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky Ľuboša T. prepustili z Policajného zboru v decembri 2014.