Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Pojednávanie s expolicajtom Ľubošom T. sa začne budúci týždeň

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Expolicajt sa stal známym po zverejnení videa z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v Bratislave.

Bratislava 10. októbra (TASR) – Na Okresnom súde Bratislava V sa v utorok (13.10.) začne pojednávanie s expolicajtom Ľubošom T., ktorý sa stal známym po zverejnení videa z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v Bratislave. Termín začiatku pojednávania zverejnili na internetovej stránke Ministerstva spravodlivosti SR.



Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajta v máji tohto roka pre trestný čin obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Pri týchto trestných činoch stanovuje trestný zákon trest odňatia slobody na tri až osem rokov pri obmedzovaní osobnej slobody a dva až päť rokov v prípade zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Ľuboša T. obvinili minulý rok. Na 49 dní skončil za mrežami v Leopoldove z obáv pre možné ovplyvňovanie svedkov, prepustili ho 11. decembra.

Voči mužovi vzniesli obvinenie po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke z októbra minulého roka, počas ktorej sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom.

Vtedajšieho príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky Ľuboša T. prepustili z Policajného zboru 19. decembra 2014.