Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Pojednávanie s expolicajtom Ľubošom T. neprebehlo, neprišiel obhajca

Na snímke obžalovaný expolicajt Ľuboš T., archívna snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

V januári tohto roka sudkyňa odročila hlavné pojednávanie krátko po jeho začiatku pre ďalšiu námietku zaujatosti, ktorú voči nej vzniesol obžalovaný.

Bratislava 20. apríla (TASR) – Hlavné pojednávanie s bývalým policajtom Ľubošom T., naplánované na dnešný deň, sa na Okresnom súde (OS) Bratislava V neuskutočnilo. Podľa oznamu na dverách pojednávacej miestnosti sa ospravedlnil obhajca obžalovaného. OS vytýčil nový termín na 13. júna 2017.

V januári tohto roka sudkyňa odročila hlavné pojednávanie krátko po jeho začiatku pre ďalšiu námietku zaujatosti, ktorú voči nej vzniesol obžalovaný. Na programe mal byť výsluch znalca a ďalších svedkov. Konanie obžalovaného označila sudkyňa aj za snahu o naťahovanie procesu. Obžalovaný Ľuboš T. akékoľvek obštrukcie odmietol.

Ľuboša T. obvinili v roku 2014 po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke z októbra 2014, počas ktorej sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom.

Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajta v máji 2015 pre trestný čin obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Pri týchto trestných činoch stanovuje trestný zákon trest odňatia slobody na tri až osem rokov pri obmedzovaní osobnej slobody a dva až päť rokov v prípade zneužívania právomoci verejného činiteľa. Vtedajšieho príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky Ľuboša T. prepustili z Policajného zboru v decembri 2014.