Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Proces s obávaným bossom Miroslavom M. sa začne v utorok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Miroslav M. sa nachádza od konca mája minulého roku vo výkone trestu odňatia slobody na Slovensku.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Proces s Miroslavom M., ktorý je považovaný za silného muža slovenského podsvetia a ktorého súd v českom Zlíne pred troma rokmi poslal na desať rokov do väzenia, bude na Okresnom súde (OS) Bratislava I v utorok 4. októbra.

 Miroslav M. sa nachádza od konca mája minulého roku vo výkone trestu odňatia slobody na Slovensku. Okrem procesu na súde v Bratislave, kde je obžalovaný z útoku na verejného činiteľa-príslušníka Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS), čelí pojednávaniam na súdoch v Trenčíne a Považskej Bystrici v iných trestných veciach. V súčasnosti je podľa informácií TASR vo väzení v Ilave.

"Podľa vyjadrenia predsedu senátu Okresného súdu Bratislava I je príslušný senát pripravený na konanie v predmetnej trestnej veci," uviedol dnes na otázku TASR predseda Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak k utorkovému pojednávaniu. Podľa informácií TASR s Miroslavom M. je už vytýčený aj termín procesu na súde v Považskej Bystrici v inej veci.

Krajský súd v českom Zlíne poslal koncom novembra 2013 Miroslava M. na desať rokov do väzenia za vydieranie podnikateľov. Jeho spolupáchatelia si odsedia od troch do 8,5 roka. Informoval vtedy český spravodajský portál Novinky.cz. Obžaloba chcela muža poslať na 11 rokov do väzenia za vydieranie, porušovanie domovej slobody, nedovolené ozbrojovanie a šírenie poplašnej správy. Trestná sadzba bola pritom maximálne 12 rokov.

Muža teraz budú stíhať na Slovensku za ďalšie trestné činy. „Na Okresnom súde Bratislava I je obvinený z útoku na verejného činiteľa, ktorého sa mal dopustiť počas výkonu väzby v Bratislave,“ informoval vtedy Adamčiak. Ďalším stíhaniam čelí v Trenčíne a v Považskej Bystrici.