Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Prvé pojednávanie s advokátom Dušanom D. sa neuskutočnilo

Ilustračné foto Foto: TASR

Advokát Dušan D. je obvinený s ďalším advokátom Martinom P. z vydierania. Proces na Okresnom súde v Trnave odročili na koniec októbra.

Bratislava/Trnava 27. septembra (TASR) - Prvé hlavné pojednávanie so známym bratislavským advokátom Dušanom D., ktorý je obvinený z vydierania, a s ďalším obvineným advokátom Martinom P. sa dnes na Okresnom súde v Trnave neuskutočnilo.

Proces bol odročený na koniec októbra. "Z dôvodu ospravedlnenia neúčasti na hlavnom pojednávaní zo strany jedného z obvinených bol termín hlavného pojednávania vytýčený na dnes zrušený a bol nariadený nový termín na 28. októbra," uviedla dnes pre TASR Jana Kondákorová, hovorkyňa Krajského súdu v Trnave.

Advokáta Dušana D. prokuratúra obžalovala zo zločinu vydierania a prečinu nadržovania. Napísal koncom marca denník Sme. Podľa tohto zdroja kauza súvisí s mafiánskou skupinou piťovcov.

Advokát sa mal dopustiť závažnejším spôsobom porušenia dôležitej povinnosti vyplývajúcej z jeho zamestnania. Motívom malo byť zakrytie iného trestného činu. Dušan D. v minulosti okrem piťovcov zastupoval mimo iného aj Jozefa Roháča, ktorý je vo väzení v Maďarsku.