Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Termín procesu s bývalým prednostom Alexandrom R. opäť zrušili

ilustračné foto Foto: TASR/AP

Najvyšší súd SR ani na šiesty raz nemôže rozhodnúť v prípade bývalého prednostu v Dunajskej Strede Alexandra R., ktorý je obžalovaný zo zločinu prijímania úplatku.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Najvyšší súd (NS) SR ani na šiesty raz nemôže rozhodnúť v prípade bývalého prednostu Obvodného úradu životného prostredia v Dunajskej Strede Alexandra R., ktorý je obžalovaný zo zločinu prijímania úplatku.

Verejné zasadnutie vytýčené na štvrtok 8. decembra je na NS SR zrušené. "Pôvodný termín bol určený pri rozhodovaní predsedu senátu o väzbe obžalovaného Alexandra R., pričom stanovený termín kolidoval s inými pracovnými povinnosťami členov senátu. Vo veci bol preto stanovený nový termín verejného zasadnutia na 12. januára budúceho roku," povedal dnes pre TASR Boris Urbančík, štátny radca a hovorca NS SR.

Alexandra R. odsúdil Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici v januári tohto roka na trest odňatia slobody na päť rokov, uložil mu peňažný trest vo výške 2000 eur a zakázal mu výkon verejnej funkcie na päť rokov.

Podľa senátu ŠTS mal cez sprostredkovateľa požadovať od miestneho podnikateľa úplatok vo výške 2000 eur za to, že vydá kladné vyjadrenie vo veci prevozu a uskladňovania riečnych sedimentov.

Obžalovaný sa voči tomuto rozhodnutiu odvolal, vo veci teraz koná NS SR. Odvolací súd nemohol konať pre opakovanú práceneschopnosť obžalovaného a jeho advokáta.