Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Záverečné reči v prípade platinových sít by mali odznieť v novembri

Ilustračné foto Foto: TASR

Trojica mužov čelí obžalobe z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku spolupáchateľstvom, v prípade znalca aj z prečinu nepravdivého znaleckého posudku.

Bratislava 3. októbra (TASR) – Okresný súd (OS) Bratislava I dnes odročil hlavné pojednávanie v prípade tzv. platinových sít. Dôvodom bola neprítomnosť obhajcu obžalovaného Jána K., ktorý je práceneschopný. Súd síce ustanovil tomuto obžalovanému náhradného obhajcu, ten však zatiaľ nemal čas naštudovať si spisový materiál.

„Nestihol som sa ani skontaktovať s klientom, ani naštudovať spis, dokonca som nedostal ani obžalobu,“ uviedol dnes na hlavnom pojednávaní. Náhradný obhajca bol v tejto veci ustanovený v pondelok (2.10.). Súd odročil pojednávanie na 10. novembra, kedy by malo byť ukončené dokazovanie a prednesené aj záverečné reči.

V prípade možného podhodnoteného predaja tzv. platinových sít Správou štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR prokurátor obžaloval bývalých nominantov SDKÚ v SŠHR – bývalého vedúceho úradníka rezerv Jána K., vedúceho služobného úradu rezerv Juraja L. a znalca Ondreja B. Trojica mužov čelí obžalobe z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku spolupáchateľstvom, v prípade znalca aj z prečinu nepravdivého znaleckého posudku, tlmočníckeho úkonu a prekladateľského úkonu.

Podľa prokurátora obvinení vo svojom postavení konali v rozpore so záujmami štátu pri hospodárnom a účelnom nakladaní s jeho majetkom. Pri predaji platiny pod cenu štát podľa obžaloby prišiel o viac ako 2,2 milióna eur.