Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Súhrn vládou prerokovaných návrhov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

TASR prináša sumár návrhov prerokovaných vládou.

Bratislava 20. decembra (TASR) - Mzdový normatív na žiaka úvodného ročníka základnej školy bude 250 percent normatívu na žiaka. Započítavať sa bude s koeficientom 2,5. Vláda SR schválila nariadenie, ktorým sa ustanovujú podrobnosti rozpisu finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu pre školy a školské zariadenia. Mení sa aj normatív na žiaka, ktorý sa nevzdeláva v dennej forme štúdia.




Bratislava 20. decembra (TASR) - Viaceré budovy Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) sa majú obnoviť. Zrekonštruovať sa má aj historický areál v správe Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) v Košiciach. Obnovou má prejsť aj budova internátu Mlyny Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. Vláda ich v stredu určila ako priamych prijímateľov prostriedkov v rámci mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti.





Bratislava 20. decembra (TASR) - Novým splnomocnencom vlády SR pre národnostné menšiny bude Ákos Horony. Jeho vymenovanie k 21. decembru 2023 schválila na stredajšom rokovaní vláda.




Bratislava 20. decembra (TASR) - Sedemnásť okresných úradov bude mať nových prednostov. Vláda k strede odvolala doterajších a k štvrtku vymenovala nových. Urobila tak na stredajšom rokovaní.




Bratislava 20. decembra (TASR) - Vláda chce pokračovať v projekte výstavby mosta pre peších a cyklistov na maďarskej hranici medzi obcami Dobrohošť a Dunakiliti. Dofinancovať sa má zo zdrojov štátneho podniku Vodohospodárska výstavba (VV). Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR predpokladá dofinancovanie vyššie ako 5,03 milióna eur. Vládny kabinet o tom rozhodol na stredajšom rokovaní.




Bratislava 19. decembra (TASR) - Vláda ustanovuje nové hranice chránených oblastí prirodzenej akumulácie vôd (CHVO). Doterajšie ustanovenie sa tak ruší. Vyplýva to z nariadenia, ktoré v stredu schválila vláda.




Bratislava 20. decembra (TASR) - Ochrana zdravia zamestnancov pri práci sa má zvýšiť. Plánujú sa zmeny týkajúce sa práce s karcinogénnymi faktormi, mutagénnymi faktormi a reprodukčne toxickými faktormi. Vyplýva to z návrhu novely zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorý v stredu schválila vláda.





Bratislava 20. decembra (TASR) - Vládny kabinet na svojom stredajšom rokovaní schválil programy a akčné plány prevencie a kontroly infekčných ochorení v Slovenskej republike na roky 2024 až 2026.



Bratislava 20. decembra (TASR) - V rámci národného projektu Právne vysporiadanie pozemkov (NP PVP) došlo do júla 2023 k čiastočnému vysporiadaniu, respektíve prevedeniu pozemkov v 20 obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít (MRK). Zároveň bolo evidovaných až 801 obydlí v procese vysporiadania pozemkov a ďalších 87 s ukončeným procesom, teda takých, pri ktorých došlo k uzatvoreniu kúpnej alebo nájomnej zmluvy. Vyplýva to zo Šiestej správy o implementácii Rámcového dohovoru na ochranu národnostných menšín, ktorú v stredu schválila vláda.