Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Slovensko

SÚHRN:Stav Fica je lepší,koalícia chce plniť program nastaveným tempom

Na snímke vo vládnej limuzíne predseda vlády Robert Fico po streľbe na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

TASR prináša súhrn pondelkových udalostí.

Bratislava 20. mája (TASR) - Stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je po minulotýždňovom atentáte stabilizovaný. Koalícia sa zhodla, že vládny program treba naďalej plniť tempom, ktoré nastavil šéf kabinetu. TASR prináša súhrn pondelkových udalostí.



- Premiérov stav sa klinicky zlepšuje. Naďalej ostáva hospitalizovaný v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici.



- O jeho zdravotnom stave hovorili v pondelok prezidentka SR Zuzana Čaputová na stretnutí s podpredsedom vlády Robertom Kaliňákom (Smer-SD). Bavili sa tiež o plánovanom stretnutí lídrov politických strán a aktuálnej bezpečnostnej situácii na Slovensku. Prezidentská kancelária oznámila, že sa v utorok (21. 5.) vzhľadom na medializované vyhlásenia niektorých lídrov neuskutoční.



- Situáciou po útoku na premiéra sa v pondelok zaoberala aj koaličná rada. Smer-SD po nej oznámil, že došlo k zhode na tom, že vláda SR musí naďalej plniť svoje programové vyhlásenie v tempe, ktoré nastavil premiér. Koalícia rovnako vyhlásila jednotu a potrebu pokračovať v rokovaní Národnej rady SR. Z Kancelárie parlamentu potvrdili, že prerušená schôdza bude pokračovať v utorok.



- Polícia na Slovensku pokračuje vo zvýšených opatreniach. Posilnila hliadky v okolí škôl a ďalších vytypovaných objektov, ako sú obchodné centrá, miesta so zvýšeným pohybom osôb či objekty dôležitého významu, medzi ktoré patria nemocnice, úrady, redakcie, televízie, a aj politikov a ďalších osôb.