Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

SULÍK: Európa musí pochopiť, že je vo vojne a musí sa začať chrániť

Poslanec EP Richard Sulík Foto: TASR - Vladimír Benko

Brusel je podľa Richarda Sulíka dlhodobo centrom teroristov.

Bratislava 22. marca (TASR) – Európa musí pochopiť, že sa nachádza vo vojne a musí sa začať chrániť. Ako prvé, musí dôsledne uzavrieť svoje vlastné hranice. V reakcii na dnešné teroristické útoky v Bruseli to vo videu na sociálnej sieti Facebook povedal slovenský europoslanec Richard Sulík.

Brusel je podľa jeho slov dlhodobo centrom teroristov. "Bruselské a belgické bezpečnostné zložky si neplnia riadne svoje povinnosti. Na toto sa sťažovali dokonca aj ich francúzski kolegovia," skonštatoval Sulík. Ako tvrdí, v bruselskej štvrti Molenbeek žije takmer 100.000 ľudí z arabského sveta. Nájsť medzi nimi niekoľko teroristov je podľa neho prakticky nemožné.
Európa sa nachdáza vo vojne

EURÓPA SA NACHÁDZA VO VOJNE A MUSÍ POCHOPIŤ, ŽE SA MUSÍ ZAČAŤ BRÁNIŤ.Skutočne brániť znamená uzavrieť a dôsledne chrániť svoje hranice, vykázať všetkých, ktorí naše zriadenie ohrozujú (takzvaní Gefährder, len Nemecko ich eviduje 8 tisíc, Francúzsko 10 tisíc), vykázať všetkých cudzincov, ktorí v Európe páchajú priestupky trestné činy. Riešenie určite nie je dohoda s Tureckom, na konci ktorého je bezvízový styk pre 75 miliónov Turkov.Pozostalým úprimnú sústrasť.

Zveřejnil(a) Richard Sulik dne 22. březen 2016

"Europol prednedávnom dôrazne varoval, že 3000 až 5000 džihádistov, ktorí z Európy odišli do výcvikových táborov Islamského štátu, sa vrátili v rámci veľkej nekontrolovanej vlny migrantov," povedal Sulík.

Riešením podľa jeho slov nie sú rôzne "čudesné" dohody s Tureckom, na konci ktorých je bezvízový styk pre 75 miliónov Turkov. "Aj medzi nimi totiž môžu byť nejakí teroristi," upozorňuje europoslanec s tým, že Európa si vyrába len ďalšie problémy.

Európski politici podľa Sulíka musia v prvom rade chrániť obyvateľov Európy. Primárne riešenie vidí v tom, aby Európa uzavrela svoje vlastné hranice. "Európa sa musí začať chrániť," podotkol.
Sledujte s nami, čo sa práve TERAZ deje v Bruseli: ONLINE: Bruselským letiskom aj metrom otriasli výbuchy, hlásia mŕtvych

Výbuchy dnes otriasli stanicou metra Maelbeek v centre Bruselu, ktorá sa nachádza neďaleko štvrte, kde sú sústredené európske inštitúcie, a taktiež bruselským letiskom Zaventem.

Polícia odtiaľ hlási zatiaľ najmenej jednu obeť, ale podľa médií ich je údajne až 17.
Na udalosti v Bruseli zareagovali aj osobnosti: Slovenskí politici o výbuchoch v Bruseli: Takto reagujú na udalosti

Belgická vláda v reakcii po udalostiach na letisku zvýšila stupeň ohrozenia teroristickými útokmi na najvyšší, teda štvrtý.