Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

SULÍK: Robert Fico nie je premiérom všetkých občanov

Richard Sulík Foto: TASR/Štefan Puškáš

SaS premiérovi pripomína, že v prezidentských voľbách priamo odmietlo jeho osobu a politiku 60 percent voličov.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) nie je premiérom všetkých občanov, pričom jeho výroky o poskytovaní pomoci obciam a mestám na základe proporcionality podľa výsledkov volieb, sú diskrimináciou všetkých občanov, ktorí si dovolili nevoliť stranu Smer. Vyhlásil to dnes líder SaS Richard Sulík.

"Fico už tretíkrát otvorene povedal, že považuje za správne a samozrejmé rozdeľovať spoločné peniaze pre samosprávu na striktne straníckom princípe. Nie je premiérom všetkých občanov, ale výlučne členov a voličov Smeru-SD," tvrdí Sulík.

SaS premiérovi pripomína, že v prezidentských voľbách priamo odmietlo jeho osobu a politiku 60 percent voličov. Aj eurovoľby a komunálne voľby podľa liberálov ukázali, že väčšina občanov má iné predstavy o správe vecí verejných ako Smer-SD. "Je nemysliteľné, aby všetci občania, ktorí preferujú zodpovednejší štýl politiky, ako predvádza Smer-SD, trpeli za svoje slobodné a demokratické rozhodnutie. Aj po 25 rokoch je Fico mentálne členom KSČ a predvádza v praxi jej heslo - kto nejde s nami, ide proti nám," dodal Sulík.

Premiér v sobotu (22. 11.) v Slovenskom rozhlase opozícii odkázal, že aj pri pomoci obciam či mestám musí byť istá proporcionalita. "Snáď nedáme polovicu peňazí starostom KDH a polovicu Smeru-SD. Musí byť proporcionalita podľa výsledku volieb," upozornil.