Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Sumy daru k prezidentskej kampani zverejní Hlas-SD vo výročnej správe

Na snímke predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD). Foto: TASR Ján Krošlák

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny uviedol, že daroval rovnakú sumu ako ostatní.

Bratislava 13. marca (TASR) - Ministri za stranu Hlas-SD, ale i niektorí štátni tajomníci nominovaní Hlasom či poslanci strany v Národnej rade SR poskytli finančný dar v súvislosti s prezidentskou kampaňou Petra Pellegriniho (Hlas-SD). Po stredajšom rokovaní vlády to potvrdili minister školstva Tomáš Drucker a minister práce Erik Tomáš. Neuviedli, o akú sumu ide, odvolávajú sa na výročnú správu strany, ktorá bude obsahovať detailnú informáciu.

"Tak sme sa na centrále strany dohodli," upozornil minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR. Spôsob daru považuje za transparentný. "Je to určite kredibilnejší pôvod peňazí, ako keby Peter Pellegrini otváral transparentný účet na rôzne dary s neistotou toho, odkiaľ bude pôvod peňazí," dodal. Zároveň povedal, že to nebol priamo dar na prezidentskú kampaň. "Bol to dar strane, takú informáciu som dostal," uviedol.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny uviedol, že daroval rovnakú sumu ako ostatní. "Všetky konkrétne sumy sa dozviete z výročnej správy, čiže financovanie kampane bude zverejnené v súlade so zákonom," uistil.