Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Susko: Ak sú informácie pravdivé, ÚS poprel svoje predošlé rozhodnutia

Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) vystupuje počas 9. schôdze Národnej rady (NR) SR v Bratislave v stredu 28. februára 2024. Foto: TASR - Pavol Zachar

Susko pripomenul, že novela ešte nie je zverejnená v Zbierke zákonov SR, a teda nie je platná.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 28. februára (TASR) - Ak sú medializované informácie pravdivé, Ústavný súd (ÚS) SR poprel pozastavením účinnosti zmien v Trestnom zákone svoje predošlé rozhodnutia. Skonštatoval to minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) na sociálnej sieti. Kritizoval tiež, že rozhodnutie súdu mali k dispozícii médiá skôr ako dotknuté orgány štátnej moci.

"Ak sú informácie pravdivé, potom musím konštatovať, že ešte nikdy v histórii SR sa nestalo, aby nezverejneným rozhodnutím najvyššej súdnej inštancie - Ústavného súdu - disponovali médiá skôr ako dotknuté štátne orgány," uviedol minister. Pripomenul pritom nedávne vyjadrenie ÚS, že o veciach, o ktorých koná alebo budú podané nekomunikuje mimo zákonných postupov s nikým.

Susko pripomenul, že novela ešte nie je zverejnená v Zbierke zákonov SR, a teda nie je platná. Poukázal pritom na niektoré predošlé rozhodnutia ÚS. "Nikdy v histórii SR sa totiž nestalo, že by ÚS rozhodol o zákone, ktorý ešte nenadobudol platnosť," podčiarkol minister.