Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Súťaž Junior Internet pozná svojich víťazov

Na snímke účastníci a porotcovia súťaže Junior Internet Foto: Amavet

Tento rok vynikali práce predovšetkým v kategóriách JuniorAPP a JuniorLEARN. Treba vyzdvihnúť aj víťazný projekt v JuniorBLOG či mladú dizajnérku príšer v JuniorDESIGN.

Bratislava 24. marca (TASR) – Súťaž Junior Internet určená pre mladých grafikov, programátorov a blogerov, už pozná svojich víťazov. Ako pre TASR uviedol predseda hodnotiacej komisie Ľuboš Demovič, prezentované projekty boli výborné a viaceré z nich boli na profesionálnej úrovni.

"Oproti minulému ročníku súťaže sa výrazne zlepšil prejav mladých ľudí pri prezentáciách, čo je základným kameňom dosiahnuť čo najlepší výsledok," povedal Demovič. Do finále 11. ročníka súťaže Junior Internet postúpilo 72 súťažiacich so 66 projektmi v šiestich rôznych kategóriách.

"Tento rok vynikali práce predovšetkým v kategóriách JuniorAPP a JuniorLEARN. Avšak treba vyzdvihnúť aj víťazný projekt v JuniorBLOG či mladú dizajnérku príšer v JuniorDESIGN. Veľmi ma teší skutočnosť, že súťaže sa zúčastnili aj tí najmenší, desaťroční ambiciózni tvorcovia, ktorí si už teraz pestujú priaznivú budúcnosť," dodal Demovič.

Kategóriu JuniorWEB - mladší žiaci ovládol Ondrej Vrábel s projektom DeňBez. Víťazom kategórie JuniorWEB - starší žiaci sa stal Dominik Mery (Tvojevino.sk). Víťazom JuniorDESIGN - mladší žiaci sa stal Oskar Majoroši (Portfólio Majoroši) a medzi staršími žiakmi vyhrala Ema Klučovská (Prezentácia na Artstation). Špeciálna cena putovala do rúk Kataríny Golenyovej za projekt One vector wave.

Kategóriu JuniorAPP vyhral Marek Gogoľ (MHD Prešov), kategóriu Junior LEARN Martina Pitáková a Dávid Duda (Examplo).

Prvenstvo v kategórii JuniorBLOG si odniesli Kristián Hrušovský, Juraj Vasek a Dávid Igaz (FónyzČíny.sk) a v kategórii JuniorTEXT Andrea Lengvarská (Šesť mesiacov príležitostí).

Cenu dekana Fakulty informatiky a informačných technológií STU si odniesli Ema Klučovská, Jakub Palovič, Martina Pitáková, Dávid Duda, Sebastián Slušník a Michael Šubák.