Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Vytvorte logo, ktoré nás bude prezentovať v EÚ za 4.500 eur

TK podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka na tému Logo nášho predsedníctva v Rade EÚ 22. januára 2015 v Bratislave. Foto: TASR/AP

Logo má byť ľahko zapamätateľné, príťažlivé, má osloviť slovenskú verejnosť a byť tiež pozitívne vnímané v celej Európskej únii.

Bratislava 22. januára (TASR) – Ministerstvo zahraničných vecí dnes vyhlásilo výzvu, aby odborná i laická verejnosť začala predkladať rezortu návrhy loga predsedníctva Slovenska v Rade EÚ. Logo má byť ľahko zapamätateľné, príťažlivé, má osloviť slovenskú verejnosť a byť tiež pozitívne vnímané v celej Európskej únii. Rezort výsledné logo predstaví asi dva mesiace pred začiatkom predsedníctva. Informoval o tom na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave minister zahraničných vecí a podpredseda vlády Miroslav Lajčák.

"Logo je najviditeľnejšou značkou predsedníctva. Našou ambíciou je, aby naše logo bolo naše, aby odrážalo našu identitu a náš pozitívny vzťah k Európskej únii," povedal dnes Lajčák. Poukázal na logá predošlých predsedníctiev, kde niektoré krajiny vsadili na národný prvok, niektoré sa ho snažia kombinovať aj s tým európskym. "Ja verím, že naše logo bude originálne a pekné a do súťaže sa zapoja nielen profesionálni odborníci, ale aj študenti," dodal minister.

Víťaz neobíde naprázdno, čaká ho finančná odmena od rezortu vo výške 4500 eur. "Ale myslím si, že najväčšou odmenou pre autora bude to, že bude autorom loga a s jeho menom bude spájané historicky prvé predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ," zdôraznil minister s tým, že súťaž je tak ideálna príležitosť zapísať sa do histórie Slovenska aj Európskej únie.

Logo bude reprezentovať Slovensko počas šiestich mesiacov nášho predsedníctva, ktoré SR prevezme v druhom polroku 2016. Všetky detaily nájdu záujemcovia na webovej stránke rezortu zahraničia a návrhy treba predložiť do 16. marca. Potom sa návrhy vyhodnotia a začne sa proces spracovania loga. To výsledné ministerstvo predstaví približne v máji 2016.