Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Súťaž Mladý Európan pozná svojich víťazov, ceny im udelil M. Šefčovič

Ilustračné foto Foto: Teraz.sk

Na prvom mieste sa umiestnilo Gymnázium Javorová zo Spišskej Novej Vsi.

Bratislava 4. júna (TASR) - Študenti z celého Slovenska dnes v Bratislave súťažili vo vedomostiach z oblasti histórie, geografie či významných osobností Európskej únie a jej členských krajín.

Vo finále vedomostnej súťaže "Mladý Európan" spolu bojovalo 13 súťažných družstiev, víťazov regionálnych kôl zo stredných škôl z celého Slovenska. TASR o tom informovala Ingrid Ludviková zo Zastúpenia Európskej komisie v SR.

Na prvom mieste sa umiestnilo Gymnázium Javorová zo Spišskej Novej Vsi, na druhom Obchodná akadémia zo Senice a na treťom Gymnázium Golianova z Nitry. Ceny v podobe pracovnej návštevy inštitúcií EÚ v Bruseli, laptopy či tablety si prevzali od podpredsedu Európskej komisie pre Energetickú úniu Maroša Šefčoviča.

"Záujem o túto súťaž stúpa, je to dôkaz, že medzi študentmi stúpa aj záujem o Európsku úniu," povedal vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušan Chrenek.

Záštitu nad súťažou tento rok prevzali predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico a podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič. Partnerom súťaže je Úrad vlády SR.

Regionálne kolá sa uskutočnili od 8. apríla do 6. mája 2015 v mestách Komárno, Nitra, Senica, Trenčín, Žilina, Banská Bystrica, Lučenec, Poprad, Spišská Nová Ves, Prešov, Košice, Trebišov.

Súťaž je určená študentom tretích ročníkov gymnázií a stredných odborných škôl z celého Slovenska. Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku ju organizuje v spolupráci s 12 regionálnymi informačnými centrami Europe Direct.