Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Súťaž na OnkoAsist ešte nie je uzavretá, NCZI však vyhodnocuje ponuky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Tender na OnkoAsist vyhlásilo NCZI začiatkom roka. Viackrát ho museli predĺžiť.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Súťaž na projekt Onkoasist stále nie je uzavretá. Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) však už vyhodnocuje predložené ponuky. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa centra Veronika Daničová. Projekt má zlepšiť manažment pacientov s rakovinou.

"Verejné obstarávanie na projekt OnkoAsist napreduje. Prebehlo predkladanie a otváranie ponúk a momentálne sme v etape vyhodnocovania predložených ponúk. Národnému centru zdravotníckych informácii boli v lehote na predkladanie ponúk doručené viac ako tri ponuky," uviedla hovorkyňa. Bližšie informácie podľa jej slov možno zverejniť až po ukončení vyhodnocovania ponúk.

Tender na OnkoAsist vyhlásilo NCZI začiatkom roka. Viackrát ho museli predĺžiť. Pôvodná lehota na predkladanie ponúk bola do 17. februára. Peniaze naň sa mali pôvodne čerpať zo starých eurofondov. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie a NCZI v apríli upozornili, že sa projekt nemusí stihnúť zrealizovať v termíne a rokovali o inom zdroji financovania. Hodnota projektu je odhadovaná takmer na 11 miliónov eur bez DPH. Financovanie má byť nakoniec kryté ďalším programovým obdobím. NCZI avizuje, že finálna hodnota diela môže byť nižšia.