Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Súťaž na OnkoAsist ešte neuzavreli, postupne sa vyhodnocujú ponuky

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Tender na OnkoAsist vyhlásilo centrum začiatkom vlaňajška. Viackrát prišlo k jeho predĺženiu. Pôvodná lehota na predkladanie ponúk bola do 17. februára minulého roka.

Bratislava 7. mája (TASR) - Súťaž na projekt OnkoAsist stále nie je uzavretá. Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) postupne vyhodnocuje predložené ponuky. Deklarovalo, že projekt, ktorý má zlepšiť manažment pacientov s rakovinou, zrealizovať plánuje. Vyplýva to z jeho stanoviska pre TASR.

"Súťaž na projekt OnkoAsist je aktuálne v štádiu verejného obstarávania, postupne vyhodnocujeme ponuky. Trvanie vyhodnocovania ponúk a uzavretie verejného obstarávania je závislé od toho, či si niektorí uchádzači uplatnia právo odvolania na Úrad pre verejné obstarávanie,"
priblížila pre TASR vedúca oddelenia komunikácie a marketingu NCZI Alena Krčová.

Tender na OnkoAsist vyhlásilo centrum začiatkom vlaňajška. Viackrát prišlo k jeho predĺženiu. Pôvodná lehota na predkladanie ponúk bola do 17. februára minulého roka. Peniaze na projekt sa mali pôvodne čerpať zo starých eurofondov. Ministerstvo investícií a NCZI ešte vlani upozornili, že sa projekt nemusí stihnúť zrealizovať v termíne, a rokovali o inom zdroji financovania. Hodnota projektu sa odhadovala na 11 miliónov eur bez DPH. Financovanie má byť nakoniec kryté ďalším programovým obdobím. Finálna hodnota diela môže byť podľa NZCI nižšia.