Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Súťaž o najkrajší list vyhrala 14-ročná Lucia z Bratislavy

Vodácke dvojičky Peter a Pavol Hochschornerovci Foto: TASR/Michal Svítok

Tohtoročná téma bola vybraná v súvislosti s olympijskými hrami, ktoré sa budú konať v lete v Londýne. Na súťaži sa mohli zúčastniť mladí ľudia do 15 rokov.

Bratislava 2. mája (TASR) - Súťaž o najkrajší list, ktorú vyhlasuje Medzinárodný úrad Svetovej poštovej únie už 41 rokov, vyhrala tento rok 14-ročná Bratislavčanka Lucia Hrdličková. Svoj list písala bratom Hochschornerovcom.

Témou tohtoročnej súťaže totiž bolo: Napíš list svojmu obľúbenému športovcovi, v ktorom mu povieš, čo pre teba znamenajú olympijské hry.

"Druhé miesto si vďaka listu do športového neba pre Emila Zátopka vybojovala 15–ročná Vanesa Lippová z Bratislavy," priblížila Andrea Pivarčiová z odboru komunikácie Slovenskej pošty. Tretie miesto poputuje na východné Slovensko, do Lukova pri Bardejove, a to 14–ročnému Michalovi Jaščurovi za list adresovaný futbalistovi Marekovi Hamšíkovi.

Do súťaže o najkrajší list sa tento rok zapojilo 147 detí a mladých ľudí z celého Slovenska. Tohtoročná téma bola vybraná v súvislosti s olympijskými hrami, ktoré sa budú konať v lete v Londýne. Na súťaži sa mohli zúčastniť mladí ľudia do 15 rokov. Súťaž pravidelne organizuje Slovenská pošta v spolupráci s ministerstvom dopravy.

Víťazka prvého miesta získala okrem olympijského dresu aj predĺžený víkendový pobyt s celou rodinou v horskom hoteli, hodnotný album poštových známok a diplom. Zároveň bol jej list preložený do anglického jazyka a zaslaný do celosvetového kola súťaže, ktorého výsledky budú známe v októbri 2012.