Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Švajčiarska diaľnica bola na tri hodiny uzavretá, zrazilo tam Slováka

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Podľa doterajších informácií polície Slovák vystúpil z auta a vydal sa pešo smerom k diaľnici. Na ceste ho zachytilo auto a odhodilo nabok.

Gossau 11. júla (TASR) - Život 36-ročného Slováka si v pondelok podvečer vyžiadala nehoda, ktorá sa stala na diaľnici A1 vo Švajčiarsku v kantóne St. Gallen. Informovali o tom denník Blick a portál FM1 Today.

Nehoda sa stala okolo 18.00 h pri odpočívadle Wildhaus Süd. Podľa doterajších informácií polície tam Slovák vystúpil z auta a vydal sa pešo smerom k diaľnici. Na ceste ho zachytilo auto a odhodilo nabok. Muž zomrel na mieste zrážky.

Oba pruhy diaľnice smerom na St. Gallen boli približne tri hodiny počas dokumentovania nehody uzatvorené.

Prečo sa muž vydal z odpočívadla smerom k frekventovanej diaľnici, je predmetom vyšetrovania.

Miestna polícia vyzvala vodiča alebo vodičku auta svetlej farby, z ktorého Slovák vystúpil, i ďalších svedkov, aby sa prihlásili na stanici v Oberbürene.

MZV: Potvrdilo úmrtie Slováka vo Švajčiarsku, prípad je v štádiu vyšetrovania

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR potvrdilo úmrtie 36-ročného Slováka v pondelok (10.7.) podvečer na švajčiarskej diaľnici A1 po tom, čo ho zachytilo auto. "Polícia informovala náš zastupiteľský úrad vo švajčiarskom Berne dnes predpoludním. Prípad je v štádiu vyšetrovania a v súčasnosti prebieha pitva obete zrážky s automobilom," uviedol pre TASR riaditeľ tlačového odboru rezortu diplomacie Igor Skoček.

Ako ďalej povedal, polícia informovala rodinných príslušníkov zosnulého, pričom slovenské veľvyslanectvo je pripravené spolupracovať s pozostalými pri ďalších krokoch. Zatiaľ ministerstvo nikto nekontaktoval.