Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

SVET Tu a Teraz: Kiskov tím rieši návštevu prezidenta na Ukrajine

Riaditeľ odboru zahraničnej politiky Kancelárie Prezidenta SR Peter Mišík hosťom v relácii SVET Tu a Teraz. Foto: Tablet.TV

Riaditeľ odboru zahraničnej politiky Kancelárie Prezidenta SR Peter Mišík v štúdiu TABLET.TV poodhalil zákulisie príprav zahraničných ciest hlavy štátu.



Bratislava 15. októbra (TABLET.TV) – Prezident Andrej Kiska od svojej júnovej inaugurácie stihol už viacero významných zahraničných návštev. V ostatnom čase to bol dlhší, desaťdňový pobyt v USA a krátko potom aj účasť na oslavách 25. výročia pádu komunizmu v nemeckom Lipsku. Prípravu takých podujatí v kancelárii hlavy štátu má na starosti odbor Petra Mišíka, ktorý prijal pozvanie do relácie SVET Tu a Teraz.

Moderátor relácie Pavol Demeš sa zaujímal o to, či Andrej Kiska plánuje ešte tento rok aj návštevu Ukrajiny, kde má pozvanie. "O tomto sa naozaj bavíme. Je tu pozvanie a budeme robiť všetko preto, aby sa toto pozvanie aj naplnilo," pripustil riaditeľ odboru zahraničnej politiky Kancelárie Prezidenta SR Peter Mišík.

Mišík, ktorý patrí ku generácii ponovembrových diplomatov, spomína v relácii aj na významnú návštevu prezidenta Andreja Kisku v USA. Za oceán zobrali 14 zástupcov start-upových firiem, aby v spojených štátoch dostali možnosť prezentovať inovácie a technológie zo Slovenska. "Bol som strašne hrdý na to, keď v centrále Google v New Yorku prezentovali niektoré naše začínajúce firmy svoje projekty, napríklad projekt lietajúceho automobilu," poznamenal Mišík.

Na sociálnej sieti rezonovalo, že prezident aj šéf slovenskej diplomacie posielali svoje správy priamo z centrály Facebooku. V relácii SVET Tu a Teraz Mišík prezradil, aký v tej chvíli bol záujem ľudí komunikovať s Andrejom Kiskom a Miroslavom Lajčákom.