Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Svetelná šou na Bratislavskom hrade veľkolepo odštartuje predsedníctvo

Na snímke pohľad na Bratislavský hrad. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na hradných múroch sa bude premietať napríklad súbor ikonických výjavov vrátane prírodných scenérií, historických pamiatok, tradícií, či inovácií.

Bratislava 28. júna (TASR) - Súbor jedinečných obrazových projekcií sa objaví na múroch Bratislavského hradu v noci z 30. júna na 1. júla pri príležitosti prevzatia predsedníctva v Rade EÚ od Holandska. Svetelnú šou organizuje ministerstvo zahraničných vecí v spolupráci s Veľvyslanectvom Holandského kráľovstva v Bratislave.

Na hradných múroch sa bude premietať súbor ikonických výjavov z oboch krajín vrátane prírodných scenérií, historických pamiatok, tradícií, inovácií, rôznych športov a príkladov politickej spolupráce. Podujatie sa začne po zotmení (okolo 21.30 h), pričom jedna strana hradu bude osvetlená slovenskými motívmi a druhá holandskými. Keďže hrad sa týči vysoko nad mestom, projekcie budú viditeľné na mnohých miestach v Bratislave, najmä v centre mesta a pozdĺž Dunaja.

Osvetlenie hradu bude súčasťou troch podujatí, ktoré v rámci odovzdania predsedníctva spoločne organizujú Veľvyslanectvo Holandského kráľovstva na Slovensku a Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

TASR informoval Sekretariát predsedníctva Slovenskej republiky v Rade Európskej únie.