Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Dnes sa uskutočnia omše, modlitby či krížové cesty za nenarodené deti

Ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

Kampaň Sviečka za nenarodené deti už 11 rokov organizuje občianske združenie Fórum života a jeho 46 členských organizácií.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Sväté omše, pobožnosti, modlitbové stretnutia či krížové cesty Za život sa dnes uskutočnia na viacerých miestach v SR v rámci kampane Sviečka za nenarodené deti.

Už 11 rokov túto kampaň organizuje občianske združenie Fórum života a jeho 46 členských organizácií. Vyvíjajú rôzne iniciatívy a aktivity zamerané na ochranu života od počatia po prirodzenú smrť, pomáhajú v oblasti legislatívy, realizujú konkrétne projekty na pomoc ženám v ťažkej životnej situácii. Patrí medzi ne poradňa Alexis pre ženy v zložitej situácii či projekt Zachráňme životy, vďaka ktorému sa už narodili desiatky detí, ktorých život bol ohrozený umelým potratom.

Dnes sa veriaci zjednotia v modlitbe za ochranu života. Záujemcovia mali možnosť zakúpiť si v uplynulých týždňoch špeciálne sviečky za nenarodené deti a dnes večer ich umiestnia v oknách svojich domovov. Výťažok z predaja sviečok poputuje na podporu ďalších prolife projektov a iniciatív.

Sv. omša za nenarodené deti bude napríklad v Bazilike sv. Mikuláša v Trnave a následne sa uskutoční modlitbový pochod. Farnosť Kláštor pod Znievom pripravila na dnes o 15.00 h krížovú cestu za nenarodené deti, vo Svite na novom cintoríne sa o 14.00 h bude konať modlitba "Sviečka za nenarodené deti".

Podobné podujatia pripravujú aj v ďalších dňoch. Napríklad, v Košiciach sa v utorok 5. novembra uskutoční celomestská sv. omša aj iné programy zamerané na tému ochrany života.