Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

DRUCKER: S Kaliňákom mám pozitívne skúsenosti, vždy konal odborne

Na archívnej snímke minister zdravotníctva SR Tomáš Drucker. Foto: TASR/Martin Baumann

Kaliňák poskytol podľa ministra zdravotníctva na sporné veci veľa odpovedí, dlhodobo je však pod enormným tlakom.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) prišiel na utorkové mimoriadne rokovanie vlády podporiť ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) v zotrvaní vo funkcii. Uviedol to pri príchode na Úrad vlády (ÚV) SR.

Kabinet na zasadnutí prijal stanovisko, v ktorom nesúhlasí s návrhom opozície na vyslovenie nedôvery Kaliňákovi. Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR s týmto bodom sa uskutoční v utorok od 13. hodiny.

"Ja mám s pánom Kaliňákom pozitívne skúsenosti. Vždy konal, v mnohých veciach aj kým som ešte nebol ministrom, keď som o niečo požiadal, vecne, odborne. Nemám s ním žiadnu inú skúsenosť, ktorá by bola takej povahy, o ktorej sa často dočítavam v médiách," zdôvodnil svoj postoj Drucker.

O veciach, ktoré sa Kaliňákovi vyčítajú, ako napríklad obchodovanie s podnikateľom Ladislavom Bašternákom, dostal informácie predovšetkým z médií. Je to vec, ktorú si musí obhájiť predovšetkým Kaliňák. Nebolo však podľa neho preukázané trestnoprávne pochybenie, ani v otázke etiky.

"To obchodovanie, pokiaľ mám informáciu, bolo v časoch, kedy neboli známe skutočnosti, o ktorých hovoríte. Aj tá etika sa ťažko namieta, keď obchodujete v časoch, keď to ešte nebolo známe. Nemuselo to byť známe pánovi Kaliňákovi, nebolo to známe na verejnosti. Úplne inak by som na to aj ja nazeral, keby boli známe tie skutočnosti," zdôraznil Drucker.

Kaliňák poskytol podľa Druckera na sporné veci veľa odpovedí, dlhodobo je však pod enormným tlakom. Nevie povedať, či by bolo nakoniec lepšie, keby z funkcie odišiel. "Toto je otázka na stranu a podpredsedu strany a ministra vnútra Roberta Kaliňáka," dodal Drucker.