Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

T. Drucker: S T. Gašparom sa stretnem v čo najkratšom čase

Na snímke novovymenovaný minister vnútra SR Tomáš Drucker po podpise menovacieho dekrétu v Prezidentskom paláci v Bratislave 22. marca 2018. Foto: TASR Pavel Neubauer

Na otázku, ako chce získať späť dôveru ľudí, Drucker odvetil, že sa ide oboznámiť so situáciou a pripraví legislatívu ohľadom zmeny spôsobu výberu, menovania o odvolávania policajného prezidenta.

Bratislava 22. marca (TASR) - Nový minister vnútra Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) sa chce s policajným prezidentom Tiborom Gašparom stretnúť v čo najkratšom čase. Povedal to novinárom vo štvrtok po vymenovaní vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD) s tým, že zatiaľ nevie, koho odvolá a koho ponechá vo funkcii.




Drucker zopakoval, že sa najskôr oboznámi so situáciou, stretne sa s ľuďmi a až potom bude nejako konať. "Som pripravený na dôraznosť a konzekventnosť, aj personálnu. V priebehu dní sa ma pýtajte, k čomu prichádzam," odporučil.

Kiska v príhovore povedal, že sa s Druckerom zhodol na potrebe zmien v policajnom vedení. "Pán prezident dal vyjadrenie, ja som dal svoje. Ja chcem debatovať a som pripravený na dôraznosť. To je dané," uistil.

Na otázku, ako chce získať späť dôveru ľudí, Drucker odvetil, že sa ide oboznámiť so situáciou a pripraví legislatívu ohľadom zmeny spôsobu výberu, menovania o odvolávania policajného prezidenta. "Opätovne vyzývam kohokoľvek v Policajnom zbore, aby sa nebál oponovať autoritám, ktoré na nich môžu vplývať. Z pozície ministra ich vyzývam, aby sa nebáli odmietať vplyvy na vyšetrovací proces. Navrhnem anonymný spôsob nahlasovania," avizoval s presvedčením, že drvivá väčšina policajtov je slušná a charakterná.

Drucker zároveň informoval, že sa stretne aj s organizátormi verejných zhromaždení. "Samozrejme, chcem s nimi debatovať," dodal.