Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Slovenskí politici vyjadrujú rodine Lubyovej úprimnú sústrasť

Na archívnej snímke prezidentka Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Dano Veselský

Úprimnú sústrasť vyjadrila prezidentka Zuzana Čaputová, minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD), aj Slovenská národná strana.

Bratislava 20. novembra (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila úprimnú sústrasť rodine, blízkym a kolegom akademičky, vedkyne a bývalej ministerky školstva Martiny Lubyovej. Uviedla to na sociálnej sieti.

Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) vyjadril úprimnú sústrasť rodine zosnulej exministerky školstva Martiny Lubyovej. Bývalá šéfka rezortu zomrela v pondelok vo veku 56 rokov po dlhej a ťažkej chorobe.



"V mene svojom a v mene ministerstva školstva vyjadrujem jej pozostalým úprimnú sústrasť. Česť jej pamiatke," uviedol Drucker.

Archívna snímka. Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová navštívila 31. januára 2020 Strednú odbornú školu techniky a služieb v Nitre. Pri tejto príležitosti odovzdala stredoškolákom hodnotenia za prvý polrok. Na snímke žiak, ktorý bol účastníkom tragickej nehody autobusu v polovici novembra minulého roku a pomáhal pri poskytovaní prvej pomoci, si preberá polročné hodnotenie od Ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej.
Foto: TASR Henrich Mišovič


Úprimnú sústrasť exministerke vyslovila na sociálnej sieti aj Slovenská národná strana (SNS), ktorá ju do vládnej funkcie nominovala. "Po rokoch boja s ťažkou chorobou nás opustila dlhoročná priateľka a kolegyňa Martina Lubyová. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine a blízkym bývalej akademičky, vedkyne a ministerky školstva JUDr. Mgr. Martiny Lubyovej, PhD. Martinka, budeš nám chýbať," uvádza SNS na svojom profile.



Lubyová bola členkou - akademičkou Európskej akadémie vied a umení. Pred pôsobením na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR riadila Prognostický ústav Slovenskej akadémie vied (SAV). Pôsobila tiež v predsedníctve SAV. Venovala sa pedagogickej aj publikačnej činnosti.