Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

T. Merašický: KDH aktuálne nediskutuje o výmene lídra

Na snímke predseda KDH Milan Majerský (druhý zľava) a podpredseda KDH Tomáš Merašický (v popredí) počas tlačovej konferencie v Košiciach v sobotu 18. júna 2022. Foto: TASR - Milan Kapusta

Blížiace sa voľby označil za prvú vážnu skúšku nielen Milana Majerského ako predsedu hnutia, ale pre celý tím.

Bratislava 12. septembra (TASR) - KDH aktuálne nediskutuje o výmene lídra. Hnutie stojí pred veľkou skúškou, a tou sú blížiace sa parlamentné voľby. Pre TASR to uviedol podpredseda KDH Tomáš Merašický s tým, že verí v dobrý výsledok a v pokorenie päťpercentnej hranice vo voľbách.

"Som presvedčený, že sa do parlamentu dostaneme, aj preferencie to ukazujú, zaznamenávame ich nárast. Absolútne neuvažujeme aktuálne o výmene lídra," uviedol Merašický.

Blížiace sa voľby označil za prvú vážnu skúšku nielen Milana Majerského ako predsedu hnutia, ale pre celý tím. Myslí si, že ten je vyskladaný dobre a že bude súčasťou parlamentu. "Verím v dobrý výsledok, aby sme mohli dôstojne zastupovať konzervatívnych a kresťansko-demokratických voličov," dodal. Skonštatoval, že KDH má dostatok osobností a odborníkov na rôzne témy.

Na otázku o prípadnom vyvodení zodpovednosti voči vedeniu KDH pri neúspechu vo voľbách reagoval tým, že ešte nie je po voľbách. Zopakoval, že aktuálne o výmene lídra nediskutujú. Pripomenul však, že hnutie sa v minulosti dvakrát nedostalo do Národnej rady SR a v oboch prípadoch dôsledky vyvodilo.