Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

TABLET TV: Autobusy RegioJetu budú jazdiť z Bratislavy do Viedne

Foto: TABLET.TV

Spoločnosť RegioJet požiadala slovenské ministerstvo dopravy o vydanie licencie na medzinárodnú autobusovú linku na trase Bratislava – Letisko Schwechat – Viedeň.

Bratislava 4. septembra (TABLET.TV) - Spoj by mohol začať jazdiť takmer okamžite, všetko záleží od toho, kedy dostanú licenciu od ministerstva.

Súhlas Viedne už ministerstvo dopravy podľa predstaviteľov RegioJetu dostalo. Podľa hovorcu ministerstva dopravy Martina Kóňu je konanie prerušené a čakajú na doplnenie žiadosti. Ak RegioJet žiadosť doplní o všetky doklady, ministerstvo neho žiadosť schváli a licenciu vydá.


REGIOJET AJ Z BRATISLAVY DO VIEDNE by terazmedia

Na trase z Bratislavy do centra rakúskej metropoly v súčasnosti spoločnosť Slovak Lines prevádzkuje 23 spojov a Blaguss Slovakia štrnásť. Okrem toho do Viedne jazdia aj vlaky Železničnej spoločnosti Slovensko. RegioJet potrebuje prilákať nových zákazníkov, respektíve prebrať existujúcich konkurencii.

Konkurenční dopravcovia už na pripravovaný vstup RegioJetu na trh zareagovali, napríklad Slovak Lines ponúka zvýhodnený lístok pri nákupe cez internet a v predstihu už za 1 Euro. Počet takýchto miest je však v autobuse limitovaný.

Autobusy RegioJetu by mali spájať obe metropoly každú hodinu. Spoločnosť nedávno nakúpila šesť nových diaľkových autobusov za 2 mil. eur, ktoré chce využiť najmä na pripravovanej linke.