Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

VEĽKÝ PREHĽAD: Takýto bude Silvester v slovenských mestách

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Teraz.sk vám prináša prehľad, ako budú vybrané slovenské mestá tráviť posledný deň v roku a ako oslávia silvestrovskú noc.

Bratislava 30. decembra (Teraz.sk/TASR) - Silvester sa nezaobíde bez osláv a ohňostroja. V mnohých slovenských mestách okrem tradičných koncertov chystajú beh mestom, diskotéky, či rôzne túry.

Prečítajte si viac v našom prehľade.

BRATISLAVSKÝ KRAJ

Silvestrovské oslavy v Bratislave začnú bežci

Tradičným Silvestrovským behom cez bratislavské mosty sa začnú oslavy záveru roka v hlavnom meste. Na jeho 27. ročník sa cez internet prihlásilo 566 mužov a žien, medzi nimi aj zo zahraničia.

Ďalší záujemcovia bez obmedzenia veku ešte majú rovnakú šancu v deň konania behu, teda vo štvrtok 31. decembra od 8.30 do 9.30 h pred Ekonomickou univerzitou na Dolnozemskej ceste v Petržalke. Tam bude o 10.00 h hromadný štart. Trať 10 km vedie cez Prístavný most, Most Apollo, nábrežie Dunaja, po oboch stranách peších lávok (do mesta i do Petržalky) na Moste SNP a popri Dunaji do cieľa pod Most Lafranconi pri Botanickej záhrade.

Na snímke beh cez most SNP.
Foto: TASR - Martin Baumann
Organizátori zo Správy telovýchovných a rekreačných zariadení s hlavným mestom všetkým účastníkom sľubujú pamätnú medailu. Podľa hovorkyne magistrátu Ivany Skokanovej medzi bežcami nebude chýbať bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

Oveľa viac záujemcov isto príde na rozlúčku zo starým rokom do centra mesta, ktorá bude silvestrovským korzom na štyroch námestiach. Na Hlavnom námestí sa chystá celovečerná swingová zábava, o ktorú sa postará 22-členný orchester Swingless Jazz Ensemble.

"Bude to veľká swingová tančiareň od 19. hodiny až do jednej po polnoci. Na Hviezdoslavovom námestí zasa sedemhodinová diskotéka pod holým nebom v réžii viacerých dídžejov z bratislavského Nu Spirit Clubu. Samozrejme, nebude chýbať veľký polnočný ohňostroj s hudobným sprievodom odpaľovaný z hladiny Dunaja," sľubuje Pavol Murín z občianskeho združenia Hlava 98, ktoré tradične zabezpečuje kultúrny program.

Podľa neho Silvester v Bratislave býva medzinárodný. No nie účinkujúcimi, ale skôr preto, že ulice sa zapĺňajú turistami z rôznych krajín. "Je to príležitosť ukázať im to, čo máme doma – slovenských umelcov, orchestre, dídžejov. Takže účinkujúci sú prevažne domáci," zdôvodnil pre TASR Pavol Murín.

Zahraničným návštevníkom vyhovie aj moderátorská dvojica, ktorá bude prvýkrát mužsko-ženská. Tradičný moderátor Ján Gordulič si prizval Lujzu Šramekovú, s ktorou sa bude starať o veselú zábavu aj v angličtine.

Rušno bude aj na Primaciálnom námestí, kde okrem občerstvovacích stánkov je prvýkrát ľadová plocha pre deti. Novinkou je aj mobilná aplikácia na stiahnutie v štyroch jazykoch vo voľne prístupnej wifi sieti. Po pripojení sa do KnowSpot sa automaticky získajú aktuálne informácie o dianí v centre mesta.

Silvestrovský koncert Slovenskej filharmónie zaznie v Redute aj na obrazovke

Sviatočné koncerty Slovenskej filharmónie vyvrcholia na Silvestra a Nový rok. Uvedú ich členovia Slovenskej filharmónie a Slovenského filharmonického zboru pod taktovkou stáleho hosťujúceho dirigenta Rastislava Štúra.

Ilustračné foto
Foto: TASR/Vladimír Benko
Dramaturg Slovenskej filharmónie Ivan Marton zostavil program na počesť slávnym koncertným cyklom BBC Proms, ktoré sa od roku 1895 konajú v Londýne. BBC Proms – veľkolepá hudobná hostina každoročne ponúka programovú pestrosť, ktorú si na dvoch koncertoch vychutnajú aj návštevníci bratislavskej Reduty a na Silvestra aj turisti a Bratislavčania na Hviezdoslavovom námestí.

Silvestrovský koncert Hold londýnskym BBC Proms bude aj tento rok v priamom prenose prenášaný v rámci silvestrovského programu Starého mesta na veľkoplošnú obrazovku na Hviezdoslavovom námestí, začína sa o 16.00 h. Ten istý program bude znieť v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie aj na Nový rok o 19.00 h.

TASR informovala tlačová tajomníčka Slovenskej filharmónie Martina Tolstova.

BANSKOBYSTRICKÝ KRAJ

Na novoročné oslavy bude v Banskej Bystrici MHD premávať bezplatne

Banskobystričania i návštevníci mesta pod Urpínom sa tak, ako vlani, s Novým rokom zvítajú až 1. januára popoludní na Námestí SNP. Od 16.00 h si môžu vychutnať kultúrny program, v ktorom vystúpi vokálna skupina Fragile a nasledovať bude ohňostroj. Odpália ho o 17.00 h. Svetelné efekty i jeho farebnosť má byť zážitkom najmä pre najmenších. Nebude chýbať ani novoročný príhovor primátora Jána Noska.

Na ilustračnej snímke Námestie SNP v Banskej Bystrici
Foto: TASR/Dušan Hein
Ako upozornil magistrát, dopravným zápcham, kolíziám či problémom s parkovaním môžu motoristi predísť tak, že sa dopravia na Námestie SNP mestskou hromadnou dopravou. Tá bude v tento deň premávať bezplatne. Počas novoročného programu, v čase od 15.00 do 19.00 h, budú posilnené spoje do častí mesta Radvaň, Podlavice, Sásová a tiež na Fončordu.

Banskobystričania sa v závere roka dočkajú až dvoch ohňostrojov. Na rozdiel od novoročného, ten prvý, silvestrovský, bude bez kultúrneho programu. Odpália ho z Graniara, teda z miesta, ktoré vyhodnotili odborníci na zábavnú pyrotechniku ako najviditeľnejšiu lokalitu. Špecifický bude rôznymi výškovými efektmi tak, aby ho videli všetci obyvatelia priamo zo svojich domovov.

Podľa informácií z magistrátu na oba ohňostroje vynaložia finančné prostriedky vo výške 4000 eur, čo je suma, ktorá v minulosti pokrývala len jeden ohňostroj. Na novoročný program a technicko-organizačné zabezpečenie pôjde okolo 10.000 eur.

LUČENEC: Počas silvestrovskej noci bude na námestí ohňostroj i diskotéka

Počas silvestrovskej noci z 31. decembra na 1. januára nebude v Lučenci chýbať diskotéka, ohňostroj a tradičný príhovor primátorky mesta. TASR o programe osláv príchodu nového roku informovala hovorkyňa Lučenca Michaela Hrnčiarová.

„Program sa začína o 22.30 h na Námestí republiky diskotékou, o ktorú sa postará DJ Martin. Pred polnocou bude mať príhovor pani primátorka Alexandra Pivková a nasledovať bude veľký ohňostroj,“ priblížila Hrnčiarová. Dodala, že počas osláv budú návštevníkom na námestí k dispozícii dva bufety s občerstvením.

ŽILINSKÝ KRAJ

Na severozápade Slovenska sa s rokom rozlúčia ohňostrojmi aj kultúrou

Ohňostrojmi, ale aj kultúrnym programom sa so starým rokom rozlúčia v Žiline, Martine a Čadci.

Na Divadelnom námestí v Martine sa začne program od 22. hodiny. "Predstavia sa skupina Bon Jovi Revival a speváčka Dara Rolins, ktorá s návštevníkmi mesta odpočíta posledné sekundy roka. Prvé sekundy roku 2016 budú patriť ohňostroju a jedinečnej laserovej diskotéke, o ktorú sa postarajú DJ Gombo, DJ EMTYDEE a perkusionista Bongoman Elizz. Ako každý rok budú z mesta premávať aj mimoriadne spoje MHD Martin," uviedla hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová.

V centre Žiliny sa môžu návštevníci mesta tešiť na tradičný ohňostroj. O zrušení silvestrovských osláv rozhodlo mestské zastupiteľstvo už v roku 2000 pre zlé skúsenosti z predchádzajúcich rokov a veľmi znečistené mesto. V roku 2008 silvestrovské oslavy obnovili pri príležitosti 800. výročia prvej písomnej zmienky o Žiline a vstupu Slovenska do eurozóny. V roku 2012 oslavy opäť zrušili.

Čadčanom sa po silvestrovskom ohňostroji na Matičnom námestí prihovorí primátor Milan Gura a potom vystúpi hudobná skupina Veľký dom.

PREŠOVSKÝ KRAJ

Silvestrovské oslavy vytlačia z Hlavnej ulice v Prešove spoje MHD

Silvestrovské oslavy v centre Prešova sa začnú o 21.00 na Hlavnej ulici. Prešovská radnica v spolupráci s PKO pripravila pre verejnosť program, v ktorom vystúpi Ľudová hudba Prešovčan, skupiny The Shadoogies, Sunlips a Atlantída. Polnočný prípitok a privítanie Nového roka 2016 bude mať vo vlastnej réžii prešovská primátorka Andrea Turčanová. Do centra mesta sa príde zabaviť so svojimi voličmi aj viacero mestských poslancov.

Ilustračné foto
Foto: TASR
Ako informovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová, náklady na tohtoročný ohňostroj sú 2000 eur. Po polnoci bude zábava v rukách DJ Fonbox a program vyvrcholí diskotékou. Prešovčania sa môžu zabávať až do druhej hodiny ráno.

Silvestrovské oslavy spôsobia aj niektoré obmedzenia v doprave. Úplná uzávera Hlavnej ulice bude platiť od 31. decembra v čase od 21.15 do 2.00 h 1. januára. Všetky spoje mestskej hromadnej dopravy (MHD), ktoré bežne jazdia po Hlavnej ulici, budú počas obmedzenia premávať po obchádzkovej trase cez Okružnú ulicu. Na Silvestra nebude premávať spoj číslo 5 o 21.15 z Obrancov mieru a spoj číslo 7 o 21.35 z Budovateľskej ulice. Počas uzávery budú zriadené náhradné autobusové zastávky Okružná a Floriánova na Okružnej ulici. Na linke č. 8 budú po polnoci zabezpečené mimoriadne spoje zo Sídliska III o 00.35 a o 1.50 a zo Sibírskej ulice na Sídlisku Sekčov o 1.10 a tiež o 2.25.

Z prevádzkových dôvodov budú v popoludňajších hodinách vyradené z prevádzky automaty na cestovné lístky. Dopravný podnik z toho dôvodu žiada cestujúcich, aby si jednorazové cestovné lístky zabezpečili vopred. Automaty budú opätovne v prevádzke 1. januára dopoludnia. Na Nový rok v piatok (1.1.) bude MHD premávať ako v nedeľu.

Šesť obcí pripravilo Silvestrovský výstup na Homôlku

Združenie obcí Horná Torysa pozýva posledný deň v roku všetkých, ktorí majú radi prírodu, šport a kontakty s ľuďmi, na Silvestrovský výstup na Homôlku. Podujatie organizujú samosprávy obcí Krivany, Torysa, Brezovica, Brezovička, Vysoká a Ďačov z okresu Sabinov. Na vrchole kopca sa stretnú na pravé poludnie. Účastníci sa na trasu vydajú z jednotlivých obcí peši. Ide o 16. ročník výstupu, s ktorým sa spája zábava, ochutnávka domácich špecialít a rozlúčka so starým rokom.

Ilustračné foto
Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Ako informoval starosta Krivian Ján Šejirman, očakávajú okolo 500 účastníkov výstupu. Program začne pozdravmi starostov všetkých zúčastnených obcí, zavinšovať prídu aj niektorí hostia a o slovo môžu požiadať aj účastníci výstupu. Aktivisti zhodnotia Hornotoryšské akcie, zástupcovia z každej obce prinesú aj niečo tradičné na ochutnávku. V Krivanoch navaria niekoľko druhov mačanky. Starosta prezradil, že bude kyslá, hubová aj s mliekom. Ďalšie obce prisľúbili pirohy, kapustnicu, guľáš, domáce koláče, ale aj to, čo v tomto roku dala príroda. O kultúrny program sa postará obec Ďačov.

Organizátori žiadajú všetkých motorizovaných účastníkov, aby svoje automobily zaparkovali pod kopcom, alebo nechali doma. Na miesto stretnutia majú povolený vjazd iba vozidlá, ktoré sú určené na technické zabezpečenie podujatia. Na Homôlku je počas akcie zakázané vodiť psov a organizátori si neželajú ani žiadnu pyrotechniku.

V Tatrách sa so starým rokom lúčia na lyžiach a v akvaparkoch

Silvestrovské oslavy posledného dňa v roku sa v Tatrách ponesú v znamení tatranskej lyžovačky a krstu snehovej vločky na Štrbskom Plese. Na Liptove sa so starým rokom lúčia netradične v plavkách priamo v bazénoch obidvoch tamojších akvaparkov.

Ilustračné foto
Foto: TASR/Oliver Ondráš
Rozlúčka so starým rokom a vítanie nového sa začína na tatranských svahoch. Na Chopku je od 20 do 40 centimetrov snehu a podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré, dobré, na niektorých miestach v Nízkych Tatrách obmedzené. "Veľmi dobré podmienky na lyžovanie, 40 až 50 centimetrov snehu, sú vo Vysokých Tatrách, kde si lyžiari užívajú slnečnú lyžovačku zo Skalnatého plesa do Tatranskej Lomnice. V prevádzke sú aj zjazdovky Jakubkova lúka I a II v Starom Smokovci a aj 6 zjazdoviek v kompletne otvorenom lyžiarskom stredisku na Štrbskom Plese," informovala TASR hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts Zuzana Fabianová.

Čakanie na rok 2016 sa na Námestí Majstrovstiev sveta 1970 na Štrbskom Plese začne symbolicky o 11.00 h. Krstom snehovej vločky, sľubom lyžiarskych inštruktorov a zábavou s imitátorskou dvojicou. Pre tých, ktorí si budú na Liptove užívať dovolenku aj po Novom roku, pripravilo lyžiarske stredisko v Jasnej už 2. januára 2016 zábavné majstrovstvá sveta v spúšťaní sa na igelitoch Speed Bag Race. Deti aj dospelí si na snehu užijú veselý deň v súťažiach o zaujímavé ceny.

NITRIANSKY KRAJ

Silvestrovské oslavy v Nitre sa začnú tradičným behom na Zobor

Tradičným Zoborským silvestrovským behom sa vo štvrtok 31. decembra dopoludnia začnú oslavy posledného dňa tohto roka v Nitre. Na športovom podujatí sa môže zúčastniť každý milovník behu, ktorého neodradí ťažší terén. Trasa meria 3860 metrov, pretekári na nej absolvujú prevýšenie 262 metrov. „Zoborský silvestrovský beh je najťažším pretekom svojho druhu na Slovensku, z dôvodu jeho náročnosti nie sú otvorené žiacke kategórie do 15 rokov,“ upozorňujú organizátori z neziskovej organizácie Čakanka.

Silvestrovské oslavy budú pokračovať od 22,30 hodiny na Svätoplukovom námestí v Nitre. Tohtoročnou novinkou silvestrovskej noci bude Silvestrovské mestečko, v ktorom si oslavujúci budú môcť kúpiť občerstvenie a punč. O hudbu sa na námestí postarajú DJ Martin Mada a The Paranoid. Nový rok privítajú Nitrania ohňostrojom a novoročným príhovorom primátora Nitry.

Nitrianska MHD bude dnes premávať maximálne do 22. hodiny

Ilustračné foto
Foto: TASR
Mestská hromadná doprava v Nitre bude na Silvestra vo štvrtok 31. decembra premávať maximálne do 22. hodiny. Počas dňa budú linky premávať podľa cestovných poriadkov platných pre sobotu. "Oproti bežnému stavu však bude premávka ukončená skôr. Jednotlivé linky absolvujú poslednú jazdu v čase medzi 21. a 22. hodinou," upozorňuje Vladimír Šimko zo spoločnosti Arriva Nitra, ktorá zabezpečuje v Nitre mestskú hromadnú dopravu.

V piatok 1. januára vo sviatok Deň vzniku Slovenskej republiky a v stredu 6. januára v deň sviatku Zjavenia Pána (Traja králi) budú linky mestskej hromadnej dopravy premávať ako v nedeľu a vo sviatok. Linky 16 a 17 budú v tieto dva dni mimo prevádzky. Dopravná obsluha Priemyselného parku Sever bude zabezpečená účelovými spojmi linky 94.

Ohňostroj dnes nebude chýbať v žiadnom okresnom meste v Nitrianskom kraji

Rozlúčku so starým rokom dnes odštartuje v Nitrianskom kraji ako prvé okresné mesto Topoľčany. Oslavy a vítanie nového roka sa začne o 19.30 hodine ohňostrojom na letnom kúpalisku. Odtiaľ sa program presunie na námestie, kde vystúpia Veronika Danišová či skupina Ascalona. Po príhovore primátora Petra Baláža bude nasledovať vítanie Nového roka 2016 a odznie hymna. Párty na námestí bude pokračovať do druhej hodiny.

O 22.00 hodine sa začnú silvestrovské oslavy v Nových Zámkoch i v Šali. Novozámocké námestie sa zmení na tanečný parket, vo vianočnom mestečku je pripravené občerstvenie. Nebude chýbať polnočný ohňostroj ani novoročný vinš primátora Otakara Kleina. Šaľania si na príchod Nového roka počkajú na námestí pred mestským úradom. O dobrú náladu sa postará DJ, o polnoci je pripravený ohňostroj. Všetko najlepšie do nového roka zaželá obyvateľom mesta primátor Jozef Belický.

Námestie v Leviciach ožije 30 minút po 22. hodine. O zábavu sa postará DJ Ivan Olejár, o polnoci sa rozžiari tradičný ohňostroj. O 23. hodine sa začnú silvestrovské oslavy aj na Klapkovom námestí v Komárne. O hudbu v štýle funky a retro sa postará DJ Atesz, Nový rok 2016 privítajú Komárňania osemminútovým ohňostrojom. Časť ohňostroja sa spustí z radnice, časť z vnútorného dvora Mestského úradu Komárno.

Ako posledné sa do silvestrovských osláv na Námestí Andreja Hlinku zapoja Zlaté Moravce. Varený punč sa začne podávať pol hodinu pred polnocou, o 15 minút neskôr sa začne príhovor zastupujúcej primátorky Marty Balážovej. Na rozdiel od minulého roka, kedy sa vedenie mesta rozhodlo neusporiadať žiadne novoročné oslavy, sa v tomto roku Zlatomoravčania dočkajú aj polnočného ohňostroja, ktorý ukončí program osláv vítania nového roka.

Na obyvateľov Komárna čaká silvestrovská zábava i ohňostroj

Rozlúčka so starým rokom v Komárne na Klapkovom námestí bude mať slávnostné podfarbenie a na návštevníkov čaká pestrá zábava. Výdavky mesto síce znížilo, ale ohňostroj sľubuje nezabudnuteľný zážitok, skonštatoval primátor mesta László Stubendek.

Ako uviedol, aj tento rok pripravili množstvo atrakcií. „Počas noci realizujeme laserovú svetelnú šou a prekvapíme publikum aj svetelným maľovaním budov,“ priblížil primátor s tým, že osemminútový ohňostroj bude mať nové prvky. Nočná obloha rozkvitne množstvom  kytíc, rakiet, komét, veľkých farebných kvetov, na oblohe sa vykreslia kaskády meteorov.

Podľa jeho ďalších slov aj tento rok venujú mimoriadnu pozornosť bezpečnej a pohodlnej oslave. „Chceme dosiahnuť, aby panovala správna atmosféra, ale aj to, aby na druhý deň ráno vládol v našom meste pokoj a poriadok. Pri zostavení tohtoročného programu sme mali na zreteli, aby príležitosť dostali miestni dodávatelia a aby sme mali náklady nižšie v porovnaní s minulým rokom,” uviedol Stubendek.

TRENČIANSKY KRAJ

Bánovčania privítajú nový rok diskotékou

Rozlúčku so starým rokom a vítanie toho nového v podobe diskotéky pod holým nebom pripravilo pre Bánovčanov na posledný deň v roku bánovské mestské kultúrne stredisko (MsKS). Ako pre TASR uviedla jeho riaditeľka Zuzana Janáčová, jej dejiskom bude Námestie Ľudovíta Štúra, kde do tanca bude návštevníkom hrať DJ.

Podľa jej ďalších slov mesto nepripravilo na vítanie nového roka výnimočný ohňostroj, verí však, že návštevníci, ktorí prídu na námestie, si donesú svoje pyrotechnické zábavky tak ako po minulé roky, takže tam vznikla dobrá zábava a dobré prostredie na oslavu.

"Súčasťou podujatia bude aj slávnostné odpočítavanie polnoci a teda vítanie nového roka, keď budú na Kostol Najsvätejšej Trojice premietané holografické hodiny," dodala Janáčová.

Podujatie začne 31. decembra o 23.00 h, hodinu jeho ukončenia MsKS presne nestanovilo.

V Handlovej budú mať dve silvestrovské oslavy, jednu najmä pre deti

Silvestrovské oslavy pripravila v tomto roku pre obyvateľov nielen samospráva mesta Handlová, ale i Dom kultúry mesta Handlová. Dopoludnia bude oslava určená najmä deťom, v nočných hodinách širokej verejnosti. Informovala o tom hovorkyňa Handlovej Viktória Moravčíková Timurová.

Ilustračné foto
Foto: TASR – Milan Kapusta
"Najmä pre deti sme od 10.00 h zabezpečili v priestoroch domu kultúry detské oslavy, lúčenie sa s odchádzajúcim rokom im spestrí prekvapenie v podobe divadelného predstavenia. Veľké mestské silvestrovské oslavy sa začnú na Námestí baníkov od 22.00 h. Do tanca nám bude hrať DJ So-cho a nebude chýbať ani ohňostroj," priblížila Moravčíková Timurová.

Ako doplnila, rok 2016 budú môcť Handlovčania privítať aj na Novoročnom vianočnom koncerte 3. januára v Kostole sv. Kataríny Alexandrijskej. "Predstaví sa chrámový spevácky zbor Cantica sacra Tyrnaviae pri jezuitskom Kostole Najsvätejšej Trojice v Trnave pod dirigentskou taktovkou Petra Reiffersa," uzavrela.

Prievidžania privítajú nový rok hudobným ohňostrojom

Silvestrovskú zabíjačku, ako i zábavu pod holým nebom pripravili na posledný deň v roku pre svojich obyvateľov i návštevníkom mesta samospráva Prievidze a Kultúrne a spoločenské stredisko (KaSS) v Prievidzi. Dejiskom oboch podujatí bude Námestie slobody v centre mesta. Informovala o tom Nina Rusková z KaSS v Prievidzi.

"Silvestrovskú zabíjačku na Námestí slobody si bude môcť prísť verejnosť vychutnať od 10.00 h do 13.00 h. Návštevníci si budú môcť pochutiť na zabíjačkových dobrotách a zabaviť sa s Ľudovou hudbou Braňa Jakubisa," priblížila denný program Rusková.

Silvestrovský program bude pokračovať večernou zábavou na námestí, ktorá sa začne o 21.00 h a potrvá až do 02.00 h 1. januára. "Nebude chýbať veselá rozlúčka so starým rokom a vítanie toho nového, hrať a zabávať oslavujúcich bude Necpalanka a DJ a moderátor Kajo. O polnoci sa môžu malí i veľkí návštevníci podujatia opäť tešiť na fantastický hudobný ohňostroj," uzavrela.

TRNAVSKÝ KRAJ

Ohňostroj v Trnave bude v podvečer pre deti a druhý o polnoci

Pre všetkých Trnavčanov, ktorí nechcú vítať rok 2016 doma, sú pripravené na Silvestra dva ohňostroje. Prvý sa rozžiari nad Trnavou už o 18. hodine. Na Trojičnom námestí chystajú totiž opäť pre malých Trnavčanov skoršiu verziu osláv príchodu nového roka. Program s názvom Rodinný ohňostroj robia v Trnave už päť rokov, stretáva sa s rastúcim záujmom malých i veľkých.

Už od 16. hodiny je pripravené predstavenie v podaní Divadla Agape spojené s detskou diskotékou a súťažami. Pre dospelých sa uskutoční ohňostrojová repríza tradične niekoľko minút po polnoci. V centre mesta zostanú otvorené stánky s občerstvením z vianočných trhov a bude aj kultúrny program, vystúpi skupina Ewelin. Diskotéka pod holým nebom s dídžejom Paulom La Poyd začne pol hodinu pred polnocou a pokračovať bude hneď, ako sa skončí novoročný ohňostroj.

Silvestrovský kamión bude brázdiť ulice Serede

Na Seredčanov i návštevníkov mesta čaká netradičná oslava konca roka. Do pravej silvestrovskej nálady sa môžu naladiť už v podvečer, kedy začne ulicami mesta brázdiť kamión s pojazdnou diskotékou a ponúkne pestrú hudobnú a svetelnú šou. Postupne sa zastaví na viacerých miestach Serede a pozve obyvateľov do centra mesta na oslavy.

Ilustračné foto
Foto: TASR/Štefan Puškáš
"Veríme, že Silvestrovský párty kamión premení Sereď na jeden veľký tanečný parket," povedal pre TASR riaditeľ miestneho Domu kultúry František Čavojský. Na každej zo zastávok sa zdrží podľa jeho slov zhruba pol hodiny a naladí ľudí do silvestrovského módu. Začiatok party trasy je o 20.30 hodine v Hornom Čepeni, potom kamión bude stáť pri Kauflande, pri Retro Cafe a odtiaľ pôjde ku gymnáziu. "Počas celej jazdy ponúkne to najlepšie z tanečnej hudby od roku 2010 až po 2015. Štýly dance, house, latino, ale aj sem-tam dobrá oldies hudba čakajú na tanečníkov. Tancovať a zabávať sa na parkovisku pri gymnáziu sa budú Seredčania až do polnoci, pol hodinu po príchode nového roka ich čaká ohňostroj," dodal Čavojský. O bezpečnosť zabávajúcich sa pri netradičnom kamióne sa počas celej jeho jazdy budú starať policajti.